Eddy Willemsen (NL)

Eddy Willemsen (NL)

Is Eddy Willemsen een radiopersoonlijkheid die muziek maakt of een muzikant die ook radio maakt? Het één hoeft het ander niet uit te sluiten want muziek is altijd de drijfveer geweest van de in Rotterdam geboren multi-instrumentalist, componist en zanger.

Te horen op elke zender

Op 19-jarige leeftijd belandde Eddy in de TROS studio achter de microfoon om daarna jarenlang radioprogramma’s te presenteren. Op zo’n beetje elke zender was zijn stem te horen, van Radio 1 tot 5 en van 3FM tot Radio West in programma’s als Nachtwacht, Havermoutshow, Tros Sport en Tros Aktua, met uiteenlopende topics als sport, nieuws en muziek. Daarnaast presenteerde Eddy nieuwsprogramma’s, sport en entertainment op televisie.

Viermaal in de hitlijsten

Tijdens zijn radio-jaren begon Eddy zich ook te ontwikkelen als componist en gitarist. Hij speelde in bands als One For All en Bad News en bereikte in die periode met zijn zelfgeschreven songs viermaal de hitlijsten. ‘Always the Sun’ (2010) en ‘Don’t Say a Word’ (2005) zijn de albums die hij succesvol maakte.

Brits geluid met hoog Beatles-gehalte

Zijn muziek kenmerkt zich door een Brits geluid met een hoog Beatles-gehalte. Niet omdat Eddy dat wil, maar simpelweg omdat hij nummers componeert die in de Brit-pop lijn liggen. Liefhebbers van Oasis, Beatles en andere Britse grootheden zullen zich dan ook snel op hun gemak voelen met de muziek van Eddy.

‘The New Girl on 51st Street’

In 2006 vestigde Willemsen zich op Curacao, waar hij onroerend goed ging exploiteren. Na twee bungalowparken in de tropen en ruim tien jaar later is Eddy weer terug in Nederland. Eind 2017 heeft Eddy de muzikale rode draad weer opgepakt en is hij nieuwe songs gaan componeren. Het resultaat is het album ‘The New Girl on 51st Street’. En omdat de voorliefde voor de Britse sound nog steeds onveranderd overeind staat is het album gemixt en gemastered in de legendarische Abbey Road Studio’s in Londen waar Eddy samenwerkte met Frank Arkwright (o.a. Joy Division, Coldplay, Oasis, Blur,  Ash, Morrissey en The Charlatans). ‘The New Girl on 51st Street’ wordt verwacht op 18 oktober 2019.

August 27, 2019