Eddy Willemsen scoort op eigen kracht in Europa en de VS

Eddy Willemsen scoort op eigen kracht in Europa en de VS

“Ik was helemaal klaar met de afwachtende houding in de muziekindustrie”

Nog maar een maand na de release van de single Julia is voormalig TROS presentator en zanger Eddy Willemsen te horen op radiostations in Nederland, Amerika, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Canada en zelfs in Rusland. En dat voelt als een persoonlijke overwinning voor Willemsen, want nog geen half jaar geleden stapte hij uit besprekingen met managers en platenlabels.

Ik was helemaal klaar met dat oeverloze gelul over vroeger, de angst om iets nieuws te proberen en de afwachtende houding waar ik tegenaan liep”, aldus Willemsen. Hij zette zijn eigen label op, ontwikkelde een strategie anno nu en bracht zijn muziek zelf uit. “Mouwen opstropen, schouders er onder en gebruik maken van de moderne middelen past veel beter bij mij”.

Een van de discussiepunten was de promotie bij Nederlandse radiostations. Leuk om de muziek daar neer te leggen, maar ik ga liever direct de grens over en naar stations die nieuwe muziek durven te draaien. De radiomakers hier hebben een playlist waarvan ze niet kunnen afwijken en ik weet uit eigen ervaring dat de Nederlandse radio niet echt bekend staat om zijn pioniersgeest”.

Ook speelt radio volgens Eddy daarnaast een steeds minder belangrijke rol. “Veel jongeren weten niet eens hoe dat apparaat aan moet en sommige zenders worden zo slecht beluisterd dat je meer luisteraars hebt als je uit je zolderraam schreeuwt”. De voormalig radiopresentator deed het op zijn eigen houtje en haalde zijn gelijk, want Julia staat nu al in meerdere landen op de playlists van zowel radiostations als streamingdiensten.

Eddy heeft zich ten doel gesteld om zijn muziek onder het grote publiek te brengen. “Het gaat niet om mij als persoon, het gaat om de muziek, liedjes met kop, staart en een goede melodie…meezingbaar dus. Er zijn heel veel mensen die daarvan houden en die krijgen te weinig nieuwe muziek te horen. Voor die groep wil ik nieuwe liedjes maken.”

De single ‘Julia’ werd gemixt en gemastered in de Londense Abbey Road Studio door Frank Arkwright, de man achter de sound van onder meer Oasis, Blur en de Beatles Anthology. Het album ‘The New Girl on 51st Street’ komt januari 2020 op vinyl en digitaal uit.

Eddy Willemsen is sinds zijn negentiende actief met muziek bezig. Zelf was hij radiomaker bij onder andere de Tros en presenteerde hij Nachtwacht, Tros Sport, Aktua en was hij dj op 3FM. Daarnaast ontwikkelde hij zich als componist, zanger en gitarist en met bands als One For All en Bad News, maar ook solo, haalde hij meerdere malen de hitlijsten.

Website: www.eddywillemsen.com

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=lIlj0rFTJsg

Facebook: https://www.facebook.com/muzikantcomponist/

Instagram: https://www.instagram.com/eddy.willemsen/

Spotify: https://open.spotify.com/album/7AYZ75edJDDRlucnyh8OTw?si=cEt4j-MARFmPqDt9toJBpg