Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/psa05/itsallhappening.nl/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

Noorse singer-songwriter geïnspireerd door het expat leven in Nederland

Noorse singer-songwriter geïnspireerd door het expat leven in Nederland

vol.3_smallLasse Passage komt dit voorjaar met Vol. 3 uit zijn ‘Stop Making Sense And Start Making Success’ album serie. Voor de opnames van dit nieuwe deel is Lasse van de slaapkamer naar een professionele opnamestudio verhuisd en heeft hij samengewerkt met een breed scala aan muzikanten afkomstig uit zowel de improvisatie scene als de popscene.

Lasse is een open minded singer-songwriter die rechttoe rechtaan popsongs moeiteloos combineert met vervreemdende ballads. Lasse woonde enige tijd in Den Haag en liet zich inspireren door het expat leven. De nieuwe single van Vol. 3 is ”I Don’t Want to Die In Den Haag” waarin een up tempo ritme hand in hand gaat met donkere humor. Een speciale rol is weggelegd voor Ole-Henrik Moe (Motorpsycho) op viool.

Lasse vertelt: “Zwarte humor, cynisme en ironie zijn belangrijke factoren in mijn werk. ”I Don’t Want to Die In Den Haag” doet het in Nederland altijd goed live. De meeste mensen kunnen er wel om lachen. Expats komen na concerten altijd naar me toe om te vertellen dat ze zich helemaal herkennen in het nummer.”

Single “Say Say Say (feat. Johanne Birkeland)” heeft ook zijn weg gevonden naar Vol 3. De ijzingwekkende video voor “Say Say Say” werd genomineerd voor de UK Music Video Awards en laat een onuitwisbare (lugubere) indruk achter.

Een dubbel LP met ‘Stop Making Sense And Start Making Success Vol. 1 t/m 4’ zal in de herfst van 2015 uitgebracht worden op Lasse’s eigen label LP Records. Alle volumes zijn mede geproduceerd door Jo Beger Myhre (Splashgirl, Mariam the Believer).

www.lassepassage.com

About Jessica de Wal