Caviare Days (SWE)

Caviare Days (SWE)

Je kunt er niet om heen: de muziek van ABBA stroomt nog steeds door de aderen van de Zweedse popmuziek. Een feit dat de Zweedse band Caviare Days omarmt en uitdraagt op hun debuutalbum dat in oktober van dit jaar in de Benelux uitkomt.

De band ontleent haar naam aan een quote uit F. Scott Fitzgerald’s Tender is the Night. Hoewel de ‘Caviare Days’ in dit geval verwijzen naar de psychedelische scene van de jaren 60 en 70, de door gekleurde zonnebrillen vervormde glitter & glam, staat Caviare Days voor ideeën en inspiratie uit verschillende periodes. Het album klinkt onbevangen en is gevuld met uitnodigende gitaarakkoorden en golvende, heldere meerstemmige zang die je doen terugdenken aan lang vervlogen decennia.

Caviare Days bestaat uit de zusjes Lina en Maja Westin, Timmy Grim (drums), Marcus Arborelius (toetsen) en Boris Grubesic (gitaar). Het album is geproduceerd door Mats Björke van Mando Diao en Jorge Elbrecht van Violens. De mastering is in handen van Frank Arkwright in de Abbey Road Studios.

www.caviaredays.com

January 7, 2014