Chloe Charles (CA)

Chloe Charles (CA)

Twee jaar geleden bracht de jonge singer-songwriter en gitariste Chloe Charles haar debuut EP ‘Little Green Bud’ uit. Een toepasselijke titel die de toon heeft gezet voor een ontluikende carrière. Met de release van het album ‘Break The Balance’ komt haar carrière nu tot volle bloei.

De Canadese Chloe Charles heeft een voorliefde voor orkestrale soul pop en jazz en daarnaast een passie voor onverwachte verrassingen. Op ‘Break The Balance’ ontpopt Chloe zich tot een ware ontdekkingsreiziger die de diverse lagen van liefde, verlies en veerkracht blootlegt en haar luisteraars uitdaagt mee te gaan op haar muzikale reis. Chloe’s voorkeur voor verschillende snaarinstrumenten vormt een routekaart door een landschap dat wordt bewoond door klassieke gitaar, cello, viool en bas.

Chloe Charles is het stiefzusje van Julian Lennon. Deze bijzondere familieband heeft haar een speciale kijk op roem en de muziekindustrie gegeven. Deze visie heeft haar er van overtuigd haar eigen weg te volgen. Dat dit de goede keuze is wordt bevestigd door fans en critici. Journalisten vergelijken haar met een keur aan zangeressen: van Björk tot Billie Holiday, van Amy Winehouse tot Adele, van Alicia Keys tot Joni Mitchell. Daarnaast wordt ook Chloe’s gitaarspel geprezen door onder andere Guitar World. Chloe speelde op diverse prestigieuze festivals als SXSW, NXNE, CMW, Jazzahead and Folk Alliance.

‘Break The Balance’ komt in de Benelux uit via Make My Day Records/ Sonic Rendezvous op 30 augustus 2013.

www.chloecharles.com

September 7, 2015