Eamon McGrath (CA)

Eamon McGrath (CA)

De Canadese Eamon McGrath heeft besloten het eens over een totaal andere boeg te gooien. Hij brengt zijn album Exile online uit in drie losse delen en sluit deze trilogie af met de release van een volwaardig album op vinyl.

“Ik ben verslaafd aan het leven on the road en mijn songs live spelen voor het publiek,” zegt McGrath. “Door het album uit te brengen in drie verschillende delen over een periode van 9 maanden creëer ik de kans om mijn tour zo lang te laten duren als ik wil en in de tussentijd de songs zo fris en spannend mogelijk te houden.”

McGrath’s vurige folk rock en bijpassende teksten doen denken aan een 21e-eeuwse Jack Kerouac en gelijkgestemde artiesten als Frank Turner, Bob Dylan en Chuck Ragan. Ook in de solo optredens van Eamon weerklinkt de devotie, ijver en energie die we kennen van de live optredens van punkbands.

“Exile Part One” bestaat uit de 3 eerste tracks van de trilogie. De lead single “Enduring Love” laat kenmerken door een REM-achtig indie rock geluid. “Bitter Ends”, is een knipoog naar de jaren ’80 Minneapolis rock van The Replacements en Husker Dü. Sluitstuk is de gevoelige soul ballad “Uninvited Guest” waarop Eamon’s stem volwassener dan ooit klinkt.

Hoewel Exile een ‘live off the floor’ opname is die Eamon samen maakte met zijn band in Toronto kiest hij er voor om tijdens zijn aanstaande Europese tour solo en per trein te reizen. Voor McGrath is de akoestische gitaar de perfecte manier om de muziek effectief en economisch verantwoord naar de mensen te brengen.

http://eamonmcgrath.ca/

January 7, 2014