Glossy Jesus (NL)

Glossy Jesus (NL)

Het is voorjaar 2013, Glossy Jesus heeft de opnames van hun nieuwe album ‘The Hunt’ bijna afgerond en maakt zich op voor een succesvolle release. Dan slaat het noodlot toe. Zanger en gitarist Maarten van den Hoonaard raakt betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Zijn revalidatie zal enkele maanden in beslag nemen.

Het grenzeloze doorzettingsvermogen van Glossy Jesus maakt dat de Leidse band nu, anderhalf jaar later, sterker dan ooit klaar is voor de release van ‘The Hunt’. Glossy Jesus nam het het album op in hun eigen studio Moeflon Sound met medewerking van een keur aan bijzondere gasten zoals Nico Dijkshoorn, Kraak & Smaak, Orlando en Wooden Saints.

De insteek tijdens het opnameproces is om het liedje als kunstwerk naar voren te brengen. Het eindresultaat is een stevig en afwisselend album dat doet denken aan dEUS, Roxy Music, David Bowie, de vroege Robert Palmer en The Black Keys. Kernthema’s in de songs zijn begeerte, macht, schuld en onschuld, liefde en oorlog. De band verpakt de beladen thema’s in elf songs die van ‘The Hunt’ een genuanceerd en persoonlijk rockalbum maken.

www.glossyjesus.com

December 11, 2014