Jellephant & The Skeletons (NL)

Jellephant & The Skeletons (NL)

Op 11 mei komt ‘Skeletons’ uit, het nieuwe album van Jellephant & the Phantoms. ‘Skeletons’ staat voor scherpe fuzzgitaren en een ogenschijnlijke lichtvoetigheid die doet denken aan 60’s rammelbandjes, ondergedompeld in een shoegaze-moeras omgeven door rauwe, kleurrijke en psychedelische begroeiing.

Jellephant & the Phantoms frontman Jelle Haagsma is een muzikant die inspiratie haalt uit genres van neo-psychedelia tot surf en garage tot shoegaze. Met Jellephant & the Phantoms laat hij de invloed van acts als Ty Segall en The Brian Jonestown Massacre doorschijnen.

Het nieuwe album is het bewijs van de verdere ontwikkeling van het toch al hoge muzikale niveau van Haagsma. Op deze plaat is er een bescheiden rootsinvloed te bespeuren die de Jellephantsound de ruimte biedt voor nog meer spanning in de songs. ‘Skeletons’ is opgenomen in een klamme kelder maar heeft een absoluut frisse ‘60s psychedelische feel. Bo Diddley grooves, bezwerende jams en dreunende garage-folk. Een plaat met meer levendige, dynamische sound dan voorheen.

Jelle vertelt: “Tekstueel is het een stuk minder ‘Summer of Love’ dan de sound wellicht doet vermoeden. Sterker nog: ieder liedje is een inktzwart gat van ellende, en dat kunnen al die klankkleurende bloemetjes net niet helemaal verdoezelen.”

De zeer productieve Jellephant bracht zes albums en vier EP’s uit via zijn eigen label Brighter Records, met als laatste wapenfeiten het rafelige, snelle en galmende ‘Kick The Swamp!’ (2016) en het broeierige en meer uitgesponnen ‘Spoon Dreams Nothing’ (2017). Jellephant & the Phantoms speelde tot nu toe op de podia van  o.a. Patronaat, Mezz, EKKO, Luxor Live, Doornroosje, Asteriks, Sugarfactory, Mañana Mañana, Popronde, Incubate ZERO en Le Mini Who.

Om de release van ‘Skeletons’ te vieren, is  één releaseshow natuurlijk niet genoeg. Op vrijdag 11 mei is de eerste releaseparty in Brigant, Arnhem. Op donderdag 17 mei volgt de tweede, in Sugarfactory, Amsterdam.

Meer informatie via: www.facebook.com/Jellephant.

August 14, 2018