Joia (NL)

Joia (NL)

JOIA staat voor flamboyante powerpop. De Nederlandse zangeres vangt het conflict van haar generatie in een prachtig album vol liefdesliedjes met een donker rafelrandje. Met haar ontwapende persoonlijkheid, haar scherpzinnige songteksten en flamboyante podiumuitstraling slaat de zangeres een brug tussen pop en alternatief. Alsof Ilse De Lange, Fiona Apple en Adele elkaar ontmoeten en hun krachten bundelen tot een geheel nieuw geluid.

Elk liedje op ‘Living It Now’ draagt een vraag uit. Het zijn liefdesliedjes, maar door twijfel en onbegrip zit er aan elke song ook een donker rafelrandje. De zangeres wil in haar muziek de onderdrukte emoties, het verlangen en de eeuwige zoektocht naar liefde blootleggen.

Joia: “Het is mooi als een liedje je aanspoort om nieuwe vragen te stellen. Ik zing over de zoektocht naar liefde waar veel millennials zich in zullen herkennen. Er is geen norm meer voor liefhebben. We willen geloven in de grote liefde, maar hebben tegelijkertijd geen enkele voorstelling van hoe deze er uit ziet. In deze plaat klinkt het conflict wat ontstaat wanneer we in alle grootsheid willen leven, op de toppen van onze golven, maar daarin geen ruimte laten voor twijfel of verliezen.”

Op ‘Living It Now’ wordt gebruik gemaakt van gekke instrumenten en sounds. Je hoort bijvoorbeeld een kapotte vibrafoon, dozen, flessen, een traporgel, versterkte operastemmen, blazers door een kapotte geluidskabel, voetstappen en fluitjes. Een groot orkestraal knutselwerk dat Joia samen met Bas van Holt (The Dawn Brothers), Wannes Salome (Klangstof, Autumn Child) en Sam Jones maakte. De stereomix is in de Småland Studio’s in Zweden in 5.1 Dolby Surround gemastered. Joia kreeg de kans om als eerste artiest gebruik te maken van de gloednieuwe apparatuur in de studio die uitkijkt over een groot meer in Vetlanda.

Joia studeerde af met een negen aan Codarts, schitterde in Paradiso in de finale van de Grote Prijs Van Nederland, presenteerde haar eerste videoclip Silver Plate in de Rotterdamse Doelen, maakte de mini-documentaire ‘Anders anders’, speelde op de opening van CS Rotterdam voor koning Willem-Alexander, en was finalist in de Music Matters Award.

De release van album ‘Living It Now’ staat gepland voor 19 mei 2017 met een release party in twee sessies op een super toffe locatie in Rotterdam Oost. De eerste sessie die avond is al uitverkocht, de kaartverkoop  voor de tweede sessie gaat ook razendsnel.

www.joiamusic.nl

www.facebook.com/joia.artist

August 29, 2018