Matthew Barber (CA)

Matthew Barber (CA)

‘Big Romance’ is het achtste studio album van de Canadese zanger Matthew Barber. Zijn laatste twee albums produceerde Matthew zelf, op deze nieuwe release geeft hij de productie uit handen aan Jayhawks frontman Gary Louris.

Matthew vertelt: “Het was een enorme kick om met Gary te werken, hij is voor mij de held van de alt-country muziek en bovenal een zeer kundige producer.”

‘Big Romance’ werd opgenomen op twee uiteenlopende locaties; in Toronto stad en op een boerderij in het Oosten van Ontario. Gary Louris nam naast de productie ook de nodige gitaarpartijen, toetsen en achtergrondzang voor zijn rekening. Matthew’s zus Jill Barber doet een prachtig gastoptreden in de track ‘Hold Me’.

De tracks op ‘Big Romance’ vormen een mooie collectie van introspectieve ballads, stampende rockers en groovy mid-tempo nummers. Het liedje ‘Magic Greg’ is een ode aan een overleden vriend en voor Matthew een goede manier om het verlies een plekje te geven.

“Big Romance is een allesomvattend idee op dit album. Sommige liedjes gaan over de liefde, en anderen gaan over omgaan met de dood, wanhoop, en wat schuilt in de schaduw van een vuur dat wordt aangewakkerd door passie” aldus Matthew.

‘Big Romance’ komt op 14 maart 2015 in de Benelux uit. In het najaar zal Matthew Barber touren in Europa.

www.matthewbarber.com

July 15, 2015