Prata Vetra (LV)

Prata Vetra (LV)

Prata Vetra, geen jonge nieuwkomers, maar een rockband met een stevige reputatie en een enorme staat van dienst. Het pop/rock kwartet, opgericht in 1989, wist zichzelf in een paar minuten tijd Europees op de kaart te zetten dankzij hun derde plek tijdens het Eurovisiesongfestival in 2000.

In hun thuisland Letland en de omringende landen waren ze toen al een gevierde band met diverse albums, hitnoteringen en internationale tours op hun naam. Hun albums worden ook uitgebracht met Russisch- en Engelstalige teksten, wat ze optredens opleverde op o.a. Sziget, Glastonbury, The Great Escape en supportshows voor The Rolling Stones. De laatste internationale release is het album ‘Another Stillife’ met hitsingle ‘Europe’.

Ondanks dat het optreden op Eurosonic de eerste keer is dat Prata Vetra live in Nederland te zien is, werkt Anton Corbijn al jaren samen met de band. Hij zegt over de muzikanten: “There is this beautiful thing that great bands have something… Identity and I think Prata Vetra has that.”

www.pratavetra.lv/en

January 7, 2014