Pro Music Creator (NL)

Pro Music Creator (NL)

Pro Music Creator oprichter Chris Kroon (1991) studeerde Gamedesign en Media Management aan het Mediacollege in Amsterdam. Het idee achter Pro Music Creator is ontstaan uit de noodzaak die muzikant en tech talent Chris voelde. Muziek maken is een van zijn grootste passies, maar Chris kon niet altijd de juiste bandleden op de juiste plek vinden. Zijn technische achtergrond inspireerde hem tot de creatie van een volledig online sociaal platform waar muzikanten en muziekfans met elkaar in contact kunnen komen en de mogelijkheid hebben om online samen te creëren.

Samen met Dennis de Vulder en Roel Wijte bouwde Chris anderhalf jaar aan zijn droomplatform; Pro Music Creator. Het jonge en gepassioneerde team heeft het voor elkaar gekregen om ‘s werelds eerste online platform te maken waar muzikanten samen kunnen musiceren zonder sociale, topografische of financiële grenzen. Pro Music Creator staat letterlijk voor ‘plug & play’. Zonder rompslomp of technische voorkennis kan muziek worden opgenomen in de browser van een eigen computer. Muziek kan gemakkelijk gedeeld worden met medemuzikanten en fans en ook online gedistribueerd worden via Pro Music Creator partner iMusicianDigital.

Pro Music Creator is transparant en biedt een eerlijk businessmodel. De opgenomen muziek is gratis te downloaden in .waw formaat of direct te uploaden naar Soundcloud. Als meerdere mensen een sessie opnemen, zijn alle deelnemers evenredig eigenaar van de rechten van het liedje. Bij de verkoop van de muziek via de distributiekanalen van iMusicianDigital gaat 90 procent van de opbrengst naar de rechthebbenden.

Pro Music Creator biedt naast de mogelijkheid om op te nemen een onder andere een 24/7 chat functie, een newsfeed met reviews en nieuws en een contestpagina. Het platform lanceert in de zomer van 2015 maar is uiteraard nog niet uitontwikkeld. Pro Music Creator staat immers voor onbegrensde mogelijkheden.

www.promusiccreator.com

May 29, 2015