Stiv Cantarelli & The Silent Strangers (IT)

Stiv Cantarelli & The Silent Strangers (IT)

Anderhalf jaar na de release van het veelgeprezen debuutalbum ‘Black Music/ White Music’ komt de Italiaanse band Stiv Cantarelli & The Silent Strangers met het nieuwe album ‘Banks Of The Lea’. Tien liedjes die samen een vuige combinatie van postpunk en rebelse blues vormen.

‘Black Music/ White Music’ werd opgenomen in totale isolatie, in een verlaten kerk in de heuvels van de Italiaanse regio Romagna. Voor de opnames van het nieuwe album ‘Banks Of The Lea’ heeft de band een totaal andere locatie gekozen. De Italianen verschansten zich in de beruchte Gizzard Studio in de bruisende en creatieve wijk Hackney Wick in Oost Londen. Stiv Cantarelli & The Silent Strangers werkten samen met producer Peter Bennett (oprichter van Monkey Island, The Dublo en Morning Bruid) en engineer Ed Deegan (Billy Childish, Mudhoney, The Fall, The Cribs).

Had op het debuutalbum nog rustige Americana de overhand, op ‘Banks Of The Lea’ dompelt de band zich volledig onder in de wereld van donkere, woeste blues. Als je denkt in de richting van The Gun Club, Thin White Rope, The Scientists of Gallon Drunk, ben je al aardig in de buurt.

Frontman Stiv Cantarelli oogstte bekendheid als de zanger Satellite Inn, de populairste alt country band van Italië. De Silent Strangers die hem vergezellen zijn voormalig Satellite Inn ritmesectie Fabrizio Gramellini (bas) en Antonio Perugini (drums), en het nieuwe bandlid Roberto Villa (gitaar en sax).

‘Banks Of The Lea’ komt in de Benelux uit tijdens Halloween, op 31 oktober 2014 via Stovepony Records/ Suburban.

http://stivcantarelli.com/

September 25, 2014