UFly (PL)

UFly (PL)

‘Flyrock’ is de term die de Poolse pers gebruikt om de muziek van rock trio UFly te omschrijven. Een unieke combinatie van pulserende grooves, pakkende melodie lijnen en innemende gitaar riffs. Ufly timmert in hun thuisland al wat langer aan de weg en stond in het voorprogramma van grote namen als Alicia Keys, Slade en Budgie.

In Nederland is de muziek van UFly ook niet onopgemerkt gebleven. Kensington heeft de band uitgenodigd om in november drie keer het voorprogramma te verzorgen van hun uitverkochte shows in Den Haag, Nijmegen en Heerlen. In januari 2015 zal Kensington naar Polen gaan om daar vijf keer in het voorprogramma van Ufly te spelen.

‘Love Smugglers’ is het nieuwe album van Ufly. De elf tracks zijn zowel progressief als alternatief te noemen maar laten zich niet beperken door hokjes of grenzen. Muzikale invloeden van bandleden Maverick, Seemoon en Ratusz zijn bands als Depeche Mode, Pink Floyd, U2 en The Doors. De eerste single ‘White Rain’ heeft in Nederland al de nodige airplay gekregen.

www.ufly.eu

December 11, 2014