Vera Jonas (HU)

Vera Jonas (HU)

In 2017 trad Vera Jonas maar liefst drie keer op tijdens Eurosonic Noorderslag, deed ze mee aan de door Sziget Festival georganiseerde grootste talentenjacht van Honagrije, en won ze de prestigieuze ‘Indie / Alternative Album of the Year Award’, uitgereikt door de Hungarian Recording Industry Association. Nu is het de hoogste tijd om het bekroonde album ‘Tiger, Now!’ opnieuw uit te brengen in de Benelux.

Vera Jonas is een getalenteerde en vastberaden muzikant die haar muziek gebruikt om op te komen voor de rechten van vrouwen en minderheden. Op ‘Tiger, Now!’ beweegt Jonas zicht op het grensvlak van verschillende genres; van rock tot electro en via jazz naar indiepop. Opener en titeltrack ‘Tiger, Now’ rockt er flink oplos en schudt je meteen wakker. ‘Find Your Keys’ klinkt zomers en emotioneel, de Hongaarse track ‘Szél Hozott, Szél Visz El’ weet je aandacht vast te houden, ook als je de taal niet machtig bent. ‘Michelle’ van The Beatles wordt in een geheel eigen en originele interpretatie gebracht.

Vera Jonas studeerde in 2012 af aan de London Centre of Contemporary Music School waarna ze door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken uitgekozen werd voor het OneBeat programma; ze nam deel aan een tweeweekse workshop in Florida en toerde langs de oostkust van de VS. Eenmaal terug in Europa, besloot ze na een tijdlang gependeld te hebben tussen Londen en Boedapest, zich te vestigen in de Hongaarse hoofdstad en vanuit daar de wereld te veroveren met haar band Vera Jonas Experiment.

Ze bracht de EP ‘Wanted’ (2014) en het album ‘Game’ (2013) uit en tourde door Hongarije (o.a. de Sziget en VOLT festivals), Zuid Korea, Oostenrijk, Duitsland, België, Nederland, Roemenië en Slowakije. De verschillende Vera Jonas releases werden genomineerd en bekroond met een tal van internationale awards.

Dit najaar zal Vera Jonas door de Benelux touren. Hou de website https://verajonas.com/ in de gaten voor updates over de concerten.

August 14, 2018