Willow Mae (NL) – Song Of Songs theatertour

Willow Mae (NL) – Song Of Songs theatertour

Liefde kan pijnlijk schuren, maar waar liefde tot bloei komt is er extase. Willow Mae neemt je met haar rough romantic folk/pop mee in het mysterie van de liefde. De hete adem van passie raakt de koude lucht van verkilde liefde met onweer als gevolg. Zoals de liefde kleurrijk, veelzijdig, onstuimig, onvoorspelbaar en onverzadigbaar is, zo is ook Willow Mae dat in haar muziek, teksten en performance. Willow Mae liet zich met haar acoustic-based pop/folksongs inspireren door James Taylor, Joni Mitchell en Sting. Soms is Alanis Morissette hoorbaar of is het poëtisch als Noa. Willow Mae zoekt met haar pop-bezetting (zang, backing vocals, el. gitaar, ak. gitaar, toetsen, bas, drums) de grenzen op van de akoestische gitaarmuziek. Tijdens concerten ligt de focus van Willow Mae op beleving: iedere show is een intense en unieke publiekservaring en een cross-over van een popconcert en muziektheater.

Willemijn (Willow Mae) – 1989, Rotterdam, zangeres, componist en tekstschrijver – groeide samen met haar broer Jan – componist en akoestisch gitarist – op als jongste in een gezin van acht. Samen met hem schreef Willemijn de muziek voor het album Song of Songs.

Liefde begint met verliefdheid. Je wordt verliefd. Je kiest ervoor om samen te zijn. Je gaat van elkaar houden. Je leeft nog lang en gelukkig. Liefhebben leer je nog voordat je geboren bent. Doordat je voortkomt uit liefde. Doordat er van je gehouden wordt. Maar wat als het anders gaat. Als liefde beheerst wordt door angst. What if life happens?“Ik heb de liefde nooit begrepen. Ik zag angst, maar we noemden het liefde. Ik zag gevangenschap maar we noemden het trouw. Ik zag, maar kon niet zien.”Vragen over de liefde werden een belangrijke drijfveer voor de muziek van Willow Mae. Een zoektocht begint. “Ik ging op zoek naar echtheid, echte liefde. Toen ik veertien jaar was ontmoette ik de liefde van mijn leven. En life díd happen.” Van Plato tot Shakespeare, zelfhulpboek tot het Hooglied (Song of Songs), een bijbelboek waarin de liefde intens, ongecensureerd en gepassioneerd wordt beschreven, werd gelezen “Het Hooglied raakt mij enorm. Vrijheid, speelsheid en onbevangenheid. Is dít liefde? Ik wilde de liefde die ik moeilijk vind om te ervaren en nauwelijks vertrouw leren kennen. Die ik sentimenteel en zoetsappig vind. Maar waar ik toch naar blijf verlangen.” ‘The way is dark, the road is steep, but he’s become my eyes to see.’ (Alisson Krauss) “Iedere lente komen er nieuwe knoppen aan de bomen. Iedere dag verdwijnt het duister in het licht. We zijn niet dood, we leven. Het vergt moed om te durven leven en te durven liefhebben. Om los te laten, te naderen, te vertrouwen. Om je te verbinden uit liefde, niet uit angst. En om dan te durven kijken. Te zien wie we werkelijk zijn. Daar wil ik als artiest toe uitdagen.”

Willow Mae begint een succesvolle crowdfundingsactie via Voordekunst.nl waar ruim €17.000,- op wordt gehaald. Dit geld wordt besteed aan een debuutalbum met 12 eigen geschreven nummers met strijkers, blazers en volledige band. Een veelzijdige verzameling songs waarin Willow Mae’s zoektocht hoorbaar is.

In diezelfde periode doet Willow Mae een wintertour door de grote steden van Nederland en speelt zij met haar band in diverse theaters en venues. Haar muziek wordt opgepikt door Indieplant Music, een independent boekingsbureau/musicplatform/label. Een eerste single ‘Spring dew in fall’ wordt uitgebracht. Een tweede single ‘Blossoms Blooming’ volgt. Ze tourt met haar band voor Serious Request langs diverse stations in Nederland. Er vindt een pre-release Showcase plaats in poppodium Grounds in Rotterdam waar zij haar eerste multidisciplinaire show geeft in volledige bezetting (16 man). Een cross-over van een popconcert en muziektheaterperformance waarbij ze samenwerkt met VJ-Sjush voor de live visuals. Bepakt met een multidisciplinaire show, een blijvende samenwerking met VJ-Sjush, vertrouwen in haar managementteam en band en een bak vol ervaring besluit ze op eigen kracht verder te gaan.

Willemijn studeerde als zangeres/actrice cum laude af aan het ArtEZ conservatorium. Zij werd geselecteerd door de European Voice Teaching Association (EVTA) om deel te nemen aan het internationale programma Eurovox te Riga. Zij nam deel aan diverse masterclasses van het topsegment zangdocenten in Europa en gaf een concert voor hen. Willemijn wordt geroemd om haar open persoonlijkheid, professionaliteit en ambacht, haar veelzijdigheid en krachtige stem, evenals haar overtuigende en sprekende performance en vertelkracht. Willemijn is ook werkzaam als sessiezangeres en vocal coach.

Willow Mae staat onder het management van stichting SETH Music & Theatre Entertainment. Een organisatie die in 2012 door Willemijn zelf is opgericht om professionele artiesten te ondersteunen in hun muzikale en theatrale carrière.

February 9, 2023