Het schrijven van nieuwe single ‘Last Song’ was als therapie voor Vera Jonas

Het schrijven van nieuwe single ‘Last Song’ was als therapie voor Vera Jonas

In 2017 trad Vera Jonas maar liefst drie keer op tijdens Eurosonic Noorderslag, deed ze mee aan de door Sziget Festival georganiseerde grootste talentenjacht van Honagrije, en won ze de prestigieuze ‘Indie / Alternative Album of the Year Award’, uitgereikt door de Hungarian Recording Industry Association. Nu is de hoogste tijd om haar nieuwe single ‘Last Song’ met de wereld te delen. Beluister ‘Last Song’ via Spotify of Youtube.

’Last Song’ is als een notitie voor mijzelf. Het is de allerlaatste keer dat ik heb geschreven over een situatie waarin ik veel te lang ben blijven hangen. Het schrijven van ‘Last Song’ was zo bevrijdend, het voelde bijna als therapie. Toen het liedje af was, voelde ik mij vrijer dan ooit”, vertelt Vera.

Een deel van de video van ‘Last Song’ werd opgenomen tijdens een optreden dat Vera deed in Budapast Park, waar elke zomer gigantische openluchtconcerten worden gegeven. Het andere deel van de clip werd, heel intiem, geschoten op Vera’s balkon. Deze twee uitersten staan symbool voor het kleurrijke muzikale spectrum van Vera Jonas Experiment. Van de meeste intieme, kleine liedjes, tot ontembare rocksongs die je laten dansen.

Op haar album ‘Tiger, Now!’ beweegt Jonas zicht op het grensvlak van verschillende genres; van rock tot electro en via jazz naar indiepop. Opener en titeltrack ‘Tiger, Now!’ rockt er flink oplos en schudt je meteen wakker. ‘Find Your Keys’ klinkt zomers en emotioneel, de Hongaarse track ‘Szél Hozott, Szél Visz El’ weet je aandacht vast te houden, ook als je de taal niet machtig bent. ‘Michelle’ van The Beatles wordt in een geheel eigen en originele interpretatie gebracht.

Vera Jonas studeerde in 2012 af aan de London Centre of Contemporary Music School waarna ze door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken uitgekozen werd voor het OneBeat programma; ze nam deel aan een tweeweekse workshop in Florida en toerde langs de oostkust van de VS. Eenmaal terug in Europa, besloot ze na een tijdlang gependeld te hebben tussen Londen en Boedapest, zich te vestigen in de Hongaarse hoofdstad en vanuit daar de wereld te veroveren met haar band Vera Jonas Experiment.

Ze bracht de EP ‘Wanted’ (2014) en het album ‘Game’ (2013) uit en tourde door Hongarije (o.a. de Sziget en VOLT festivals), Zuid Korea, Oostenrijk, Duitsland, België, Nederland, Roemenië en Slowakije. De verschillende Vera Jonas releases werden genomineerd en bekroond met een tal van internationale awards.

Dit najaar zal Vera Jonas door de Benelux touren. Hou de website www.verajonas.com in de gaten voor updates over de concerten.

About Jessica de Wal