Nederlandse Mark Blomsteel lanceert nieuwe single vanuit Nashville

Nederlandse Mark Blomsteel lanceert nieuwe single vanuit Nashville

ArtworkVoorbode van nieuw album dat later dit jaar uitkomt

‘Someone Somewhere Tonight’ is de eerste single van het nieuwe album ‘Crank It’ dat later dit jaar uitkomt. Mark Blomsteel, geboren en getogen Rotterdammer woont en werkt sinds 2009 in het kloppende hart van de country muziek: Nashville, TN.

In 2011 kwam zijn eerste, self titled album uit. Voor dit album werkte Mark onder meer samen met manager Fred Vail (The Beach Boys), gitarist Chris Leuzinger (Garth Brooks), bassist Michael Rhodes (Dixie Chicks) en gitarist George Marinelli (Bonnie Raitt).

Mark’s unieke zang, die hier een daar aan James Taylor’s stijl doet denken, gecombineerd met hedendaagse country en pop invloeden blijken een schot in de roos in Amerika. Zijn reputatie en muziek zijn ook in Europa niet onopgemerkt gebleven. Hij trad op bij Radio 2, 3FM, Omroep Brabant en RTV Rijnmond. In 2012 werd Mark beloond met een Dutch CMA Award voor Single Van Het Jaar voor zijn single ‘Somebody Up There Likes Me’.

Onlangs zijn de opnamen afgerond voor zijn tweede album dat later dit jaar in de Benelux uitkomt. ‘Someone Somewhere Tonight’ van de hand van het schrijversduo Walt Wilkins en Davis Raines is een mooi visitekaartje van waar Mark op dit moment in zijn carrière staat. Mark wordt op de single onder andere bijgestaan door vaste bandleider Chris Leuzinger, bassist Jimmie Lee Sloas (Keith Urban), drummer Eddie Bayers (Grand Ole Opry) en keyboard player Tony Harrell (Kenny Rogers, Ilse DeLange).

www.markblomsteel.com

About Jessica de Wal