Nederlandse tour voor Jill en Matthew Barber

Nederlandse tour voor Jill en Matthew Barber

Jill and Matthew

Broer en zus in het najaar samen on the road

Dit najaar zullen de Canadese Jill en Matthew Barber naar Nederland komen om het publiek kennis te laten maken met hun muziek.

Jill Barber verkocht in Noord Amerika meer dan 100.000 albums en bracht dit jaar haar zesde album ‘Fools Gold’ uit. Jill Barber staat er om bekend songs te schrijven die herinneringen oproepen aan lang vervlogen tijden. De zangeres heeft romantiek hoog in het vaandel staan en dit komt ook sterk naar voren op het album. Jill kleurt buiten de lijntjes van verschillende traditionele genres als jazz, folk en Motown en weet van deze verschillende invloeden een harmonieus en eigen geheel te maken. Single ‘Broken For Good’ gooide hoge ogen.

Haar oudere broer Matthew kwam dit jaar met zijn achtste album. De tracks op ‘Big Romance’ vormen een mooie collectie van introspectieve ballads, stampende rockers en groovy mid-tempo nummers. Gary Louris  van The Jayhawks nam naast de productie ook de nodige gitaarpartijen, toetsen en achtergrondzang voor zijn rekening. Jill doet een prachtig gastoptreden op de single ‘Hold Me’.

Hoe ‘Hold Me’ live klinkt, kun je beluisteren op één van de volgende data:

Dinsdag 29 september – Leiden – Gebr. De Nobel

Zaterdag 10 oktober – Amsterdam – Sugar Factory

Zondag 11 oktober – Ottersum – Roepaen Podium

www.jillbarber.com

www.matthewbarber.com

About Jessica de Wal