Patrick McCallion live in Antwerpen op 10 maart

Patrick McCallion live in Antwerpen op 10 maart

Patrick McCallion is net terug van een tour door Engeland en zal op zaterdag 10 maart optreden in Muziekcafé De Kroeg aan de Wolstraat in Antwerpen. De Britse zanger begeeft zich op het snijvlak van indie pop, singer-songwriter en postpunk. Een spannende combinatie die zorgt voor oprechte liedjes die je bij de les houden.

Geïnspireerd door uiteenlopende acts als Nothing But Thieves, Muse en Bruce Springsteen, weet Patrick McCallion een onderscheidend geluid te creëren. Van sociaal bewuste protestsongs tot emotioneel geladen akoestische liedjes.
‘Keep Smiling’ is de titel van de nieuwe EP van Patrick McCallion die op 30 maart 2018 uitkomt. Het schrijven van de EP fungeerde als uitlaatklep voor Patrick. De woede, verwarring en frustratie die hij voelde over de aanstaande Brexit en de angstaanjagende aard van het politieke klimaat, heeft hij omgezet in de vijf tracks van ‘Keep Smiling’.

‘D.O.G’, de eerste single van ‘Keep Smiling’, is onlangs uitgekomen. “‘D.O.G.’ is mijn favoriete nummer van de EP omdat het een verhaal vertelt dat belangrijk voor mij is. Qua productie klinkt ‘D.O.G.’ het vetst van alle tracks. Naar mijn gevoel komt het nummer daarmee het dichtstbij de livesound van mijn shows”, vertelt Patrick. Beluister ‘D.O.G.’ via Spotify: https://open.spotify.com/album/0a5W2f13myTe3uXYTuzYTs?si=EB28IxlRS4KWyzr70cBd7Q

Patrick McCallion live in Muziekcafé De Kroeg op 10 maart, meer informatie via Facebook: https://www.facebook.com/events/1560264337371452/ en www.patrickmccallion.com.

About Jessica de Wal