Pro Music Creator bouwt een computer in een gitaar

Pro Music Creator bouwt een computer in een gitaar

Pro Music Creator is momenteel bezig met het bouwen van een computer in een gitaar. Deze computer met originele behuizing is het idee van eigenaar Chris Kroon en zal gebruikt worden als Pro Music Creator een kantoor gaat openen in Hoofddorp. Er wordt gebruikgemaakt van een bespeelbare gitaar, waar alle computeronderdelen met de hand worden ingeplaatst.

Het idee ontstond tijdens de plannen voor het openen van een kantoor voor Pro Music Creator. Chris Kroon: “Voor dit kantoor hebben we nieuwe computers nodig. Maar tegelijkertijd wilde ik ook iets origineels in het kantoor hebben, iets dat typisch is voor Pro Music Creator.” Al snel kwam Chris op het idee om een computer in een gitaar te gaan bouwen. “Zo hebben we een mooi pronkstuk op kantoor staan, dat ook nog een essentiële functie in het bedrijf vervult.”

 

IMAG0152

Grote Uitdaging
Toen bleek dat er op internet nog nooit iemand een computer in een gitaar had gebouwd, werd Chris nog enthousiaster. De zoektocht naar een kapotte gitaar die er nog goed uitziet begon. Chris wilde als echte muziekliefhebber geen nieuwe gitaar hiervoor gebruiken. Al snel had Chris een geschikte gitaar gevonden. “Toen ik de gitaar ophaalde, ben ik gelijk begonnen aan het openen van de achterkant van de gitaar. Aangezien dit zo makkelijk nog niet was, deed ik hier 2,5 uur over. Daarna was het nog maar de vraag of alle computeronderdelen erin zouden passen. Met een beetje pas- en meetwerk zagen we dat dit kan, en hebben we de onderdelen besteld.”

Bespeelbare computer
Ondanks dat de gitaar gevuld is met computeronderdelen, zal hij nog steeds bespeelbaar zijn. De computergitaar zal ook vervoerbaar zijn in een gewone gitaarkoffer, om zo een computer en een gitaar in één te kunnen meenemen. Omdat het idee tot nu toe veel positieve reacties krijgt, is Chris bezig met het opnemen van het inbouwen van de computer op filmpjes die hij wekelijks post op YouTube.

Muzikaal platform
Pro Music Creator is een muzikaal platform waarbij mensen van over de hele wereld muziek met elkaar kunnen maken en bandjes kunnen vormen. Daarnaast kunnen opgerichte bandjes hun muziek verkopen via het platform en delen met hun fans. Het gebruikersgemak staat voorop: muziek kun je rechtstreeks op de website maken en je hoeft er geen computerkenner voor te zijn.

Nieuwe features
Pro Music Creator is van plan om zijn platform flink uit te breiden de komende tijd. Onlangs is er een educatieve omgeving toegevoegd aan de website. Hiermee kunnen muziekscholen en andere scholen die iets met muziek doen de vordering van hun leerlingen zien en deze opdrachten via het platform laten inleveren.

www.promusiccreator.com

About Jessica de Wal