Sivert Høyem heeft het licht in de duisternis gevonden

Sivert Høyem heeft het licht in de duisternis gevonden

p2xZ-X7AEILYnubNj86ctNmyQa_1Oe--NlwSLYPQv58De tien songs op ‘Lioness’, het nieuwe album van de Noorse Sivert Høyem, zijn als lichtpuntjes in het donker. De rockzanger beweegt zich als het ware door een schimmig landschap waarin hij zich laat leiden door het warme licht van de schaduwen die hij tegen komt.

Sivert Høyem maakte ‘Lioness’ samen met zijn vaste gitarist Christer Knutsen, die ook de toetsen en backing vocals voor zijn rekening nam. Øystein Franzvåg en Børge Fjordheim, die beiden ook deel uit maken van Sivert’s live band, zijn verantwoordelijk voor de bas- en drumpartijen. De muzikanten zorgen samen voor een warm geluidstapijt dat de bijzondere stem van Sivert op de juiste momenten extra onderstreept, omarmt of uitdaagt.

‘Lioness’ is opgenomen in Oslo Klang met engineer Bjarne Stensli en gemixt door Tchad Blake bij Full Mongre in Wales. Het album is gemasterd door de legendarische Greg Calbi van Sterling Sound in New York. “Als ik terug denk aan de opnamen, kan ik zeggen dat we precies het album gemaakt hebben dat we wilden maken”, vertelt Sivert.De Noorse zanger heeft het licht in de duisternis gevonden en is er klaar voor om dit met zijn publiek te delen.

‘Lioness’ komt op 29 januari 2016 uit via Rough Trade. In het voorjaar zal Sivert in de Benelux gaan touren. Met Madrugada speelde Sivert in de jaren ’00 op grote festivals als Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop en Rock Werchter. Solo stond Sivert onder andere op Eurosonic en Into The Great Wide Open (2014).

Dinsdag 15 maart 2016, Paradiso Noord – Amsterdam

Woensdag 16 maart 2016, Vera – Groningen

Donderdag 17 maart 2016, Botanique Rotonde – Brussel

www.siverthoyem.com

About Jessica de Wal