Vandaag kondigt Fridolijn de release aan van Chapter Two, en presenteert ze een nieuwe video voor haar single ‘If Your Heart Were A City’.

Vandaag kondigt Fridolijn de release aan van Chapter Two, en presenteert ze een nieuwe video voor haar single ‘If Your Heart Were A City’.

‘Chapter Two’ opent met de single ‘If Your Heart Were A City’. De track, waarin Fridolijn’s stem zweeft over een bed van stadsgeluiden en pulserende synths, kwam eerder deze maand uit. Vandaag volgt een interpretatie van het nummer, gemaakt door visueel kunstenaar en goede vriendin Heleen Blanken.

De bijzondere vriendschap tussen beide makers leidde al eerder tot vruchtbare samenwerkingen. Zo tourden de twee samen met Finn Silver, en maakten ze een video voor Fridolijn’s single Whimsical. 

Bekijk die video via https://youtu.be/wc2FFthvW1E.

Fridolijn over ‘If Your Heart Were A City’: “Dit gaat over iemand graag helemaal willen doorgronden, maar er niet in slagen diegene echt te bereiken. De metafoor is een stad, waarvan je niet alleen de toeristische highlights wil kennen, maar ook de kleine steegjes en achteraf straten, om er zo achter te komen wie iemand eigenlijk echt is.

‘Chapter Two’ komt op 27 november 2020 uit via Freija Label/ LAB Music en is het vervolg op ‘Chapter One: Above The Fray’ wat deze zomer uitkwam. De lichtheid van het eerste hoofdstuk maakt op de drie tracks van ‘Chapter Two’ plaats voor een donkerder geluid, waarin synths een hoofdrol spelen, en waarin in hoop plaatsmaakt voor ironie en ontgoocheling. Op 4 december presenteert Fridolijn de nieuwe release met een livestream concert op Privepodium.nl.

Sla ‘Chapter Two’ alvast op via deze link: https://bit.ly/2JJMrp2.

Fridolijn speelde op internationale podia en festivals als Billboard Live in Tokyo & Osaka en North Sea Jazz Festival. De release van haar solo album ‘Catching Currents’ (V2 Records 2015) markeerde een nieuwe start die leidde tot meer dan 2 miljoen streams op Spotify en optredens in Engeland en in het Concertgebouw Amsterdam. Onder andere DWDD, 3FM, Parool, NRC, Trouw, Jazzism en Metro besteedden aandacht aan de muziek van Fridolijn.

https://www.fridolijn.com/

https://www.heleenblanken.com/

 

About Jessica de Wal