Boxerin Club presenteert nieuw album tijdens Eurosonic

Boxerin Club presenteert nieuw album tijdens Eurosonic

BOXERINO (bosco verticale ) bassa qualit+áAloha Krakatoa is het debuut album van de jonge Italiaanse band Boxerin Club. Het is een uitbundig album waarop indie rock flirt met Caribische ritmes en wereldmuziek.

De vijf muzikanten waren gemiddeld negentien jaar oud toen ze in 2010 Boxerin Club oprichtten. In 2012 brachten zij hun eerste EP ‘Tick Tock (Here It Comes)’ uit. Rolling Stone Magazine wijdde een uitgebreid artikel aan de band en een intensieve tour door thuisland Italië volgde. Boxerin Club deelde het podium met bands als Calexico, Mogwai, Ebo Taylor, Tune-Yards en Crystal Fighters en speelde op het prestigieuze Arezzo Wave Festival.

Het nieuwe album ‘Aloha Krakatoa’ blijkt het schot in de roos dat de band onder andere optredens op CMJ 2014 in New York en Eurosonic 2015 heeft bezorgd. Hun showcase op Eurosonic markeert een nieuw hoogtepunt voor Boxerin Club; het is het honderdste optreden sinds de oprichting van de band. ‘Aloha Krakatoa’ zal in januari in de Benelux uitgebracht worden.

Boxerin Club live op Eurosonic

Donderdag 15 januari 2015

Huize Maas | 23.00 – 23.45

www.facebook.com/boxerinclub

About Jessica de Wal