Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/psa05/itsallhappening.nl/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

Deleyaman – The Edge

Deleyaman – The Edge

P1090418 kleinerDeleyaman, opgericht in 2000 door de Europees -Amerikaanse muzikant en multi – instrumentalist Aret Madilian, maak muziek die niet direct thuis te brengen is. Critici onderstrepen Deleyaman’s emotionele, minimalistische en elementaire benadering van muziek maken.

De bandleden van Deleyaman hebben verschillende culturele achtergronden en hun muzikale invloeden zijn dan ook enorm divers. Van oude Anatolische muziek naar ambient, postpunk, tot experimentele en coldwave. Hun raadselachtige geluid treedt ver buiten de grenzen van de mainstream pop – en rockmuziek. Deleyaman volgt een eigen pad en houdt geen rekening met de huidige trends in de muziekindustrie.

‘The Edge’ is het zesde studioalbum van Deleyaman en de meest significatie en toegankelijke productie tot nu toe. Op het album ontmoeten alternative rock, melodieuze post punk en darkwave elkaar in 13 tracks. Hoewel ‘The Edge’ geenszins een 80’s nostalgie album is, doen de refreinen en gitaareffecten denken aan bepaalde bands uit die tijd, zoals The Chameleons, The Cocteau Twins en Dead Can Dance. Op de songs ‘Castles in the Sand’ en ‘Thousand Days’ speelt Gerard Madilian het bijzondere blaasinstrument de doedoek en voegt daarmee een mystiek geluid toe. De baspartijen op het album klinken juist weer heel direct en doen in een aantal tracks denken aan JJBurnel (The Stranglers).

‘The Edge’ komt in de Benelux uit op 4 juli 2014 via Sonic Rendezvous. In het najaar zal Deleyaman een Europese tour doen.

www.deleyaman.com

About Jessica de Wal