Eigenzinnige Tamara Woestenburg presenteert geraffineerde liedjeskunsten op nieuw album

Eigenzinnige Tamara Woestenburg presenteert geraffineerde liedjeskunsten op nieuw album

002-tamara_web

In november 2016 presenteert Tamara Woestenburg haar compromisloze album ‘The Colony’ dat zij samen met de Amerikaanse muzikant/ producer Kramer opnam (bekend van onder andere de Pulp Fiction soundtrack, Daniel Johnston, Low en Sufjan Stevens).

Kramer ontdekte Tamara online en benaderde haar via social media omdat hij graag met haar samen wilde werken. Via Skype werkten Kramer en Tamara drie maanden aan het album, en namen de liedjes in 9 dagen op bij Tamara thuis in Rotterdam. Het resultaat is een goudeerlijk en openhartig album waarop Tamara traditionele songs afwisselt met een meer experimentele aanpak.

De tien liedjes op het album laten schimmige folk, elektronica en neo-klassieke pop feilloos in elkaar overlopen en laten zich beluisteren als een meisjesboek met een rauw randje. Tamara vertelt: “Met mijn liedjes wil ik de luisteraar een spiegel voor houden. Het gaat uiteindelijk niet om mijn verhaal, maar om wat de luisteraar er uit haalt. Op die manier kan mijn muziek de basis zijn van heel veel nieuwe verhalen.”

Op ‘The Colony’ klinkt de inspiratie door van New Yorkse helden als Bob Dylan, Velvet Undergound, Ella Fitzgerald en Talking Heads. Tamara’s haat-liefde verhouding met de American Dream komt tot uiting op songs als ‘NYC Subway’ en ‘Declaration Of Dependence’.

Laatstgenoemde gaat over Tamara’s ervaring met het Amerikaanse rechtssysteem. Ze mocht, wegens een verkeerd visum, het land niet in en moest een etmaal in prison doorbrengen voor dat ze terug naar Nederland kon vliegen. De zangeres waande zich in ‘Orange Is The New Black’ toen ze een medische test moest ondergaan en later voor de inmates zong.

‘The Colony’ wordt aan het publiek gepresenteerd met een drietal release concerten in de toren van de Laurenskerk in Rotterdam op zondag 27 november. Daarnaast zal Tamara de komende maanden optreden in onder andere Breda, Bergen op Zoom en Apeldoorn.

‘The Colony’ komt uit op vinyl en als download via Sonic Rendezvous op 25 november 2016.

www.tamarawoestenburg.com

About Jessica de Wal