Melanie Wiegman & Carl Carlton presenteren debuutalbum ‘Glory Of Love’

Melanie Wiegman & Carl Carlton presenteren debuutalbum ‘Glory Of Love’

In maart 2020 landde de Duitse actrice Melanie Wiegmann, bekend van de populaire Duitse soap ‘Storm der Liebe’, op het kleine Maltese eiland Gozo om haar partner, de muzikant Carl Carlton te bezoeken in zijn tweede thuis.

Wat begon als een vierdaagse trip, werd al snel een driejarig avontuur. De pandemie bracht wereldwijd quarantaine, reisbeperkingen en onzekerheid met zich mee. Voor Carl, een internationaal erkende gitarist en producer (o.a. Robert Palmer, Eric Burdon, Peter Maffay en Udo Lindenberg), betekende dit het tijdelijk stopzetten van al zijn muzikale projecten. Voor Melanie betekende dit het achterlaten van een bloeiende TV-carrière in haar thuisland.

Op Gozo, een idyllisch eiland in de Middellandse Zee, vonden Melanie en Carl troost in muziek. Hun gedeelde liefde voor muziek en het plezier van samen spelen stonden centraal. Commerciële overwegingen werden terzijde geschoven, en het duo begon te werken aan eigen interpretaties van een reeks nummers uit het Great Americana Songbook. Ze maakten zich de klassiekers uit het genre eigen, zoals ‘Love Hurts’ en ‘If I Needed You’ maar ook nummers van de Beatles (‘Here, There And Everywhere’) en pareltjes uit de catalogi van grote songwriters zoals Leonard Cohen (‘Dance Me To The End Of Love’), Tom Petty (‘Wildflowers’) en John Prine (‘Long Monday’).

Toen de reismogelijkheden zich weer aandienden, pakten Melanie en Carl hun koffers om de wereldwijde muzikale familie van Carl te bezoeken en met hen samen te werken. De nummers van ‘Glory Of Love’ werden opgenomen in Ierland, Berlijn en uiteindelijk op Malta. De laatste hand aan het album werd gelegd in New York bij Kevorkian Mastering, door meester in het vak, Fred Kevorkian (o.a.The White Stripes, Maroon 5, Dave Matthews Band, Sonny Rollins, Iggy Pop, The National, Willie Nelson, Ryan Adams en Phish).

‘Glory Of Love’ is het resultaat van drie jaar van liefde, muziek en een onvergetelijk avontuur. “Een warmhartig muzikaal dagboek dat overtuigt door zijn eigenzinnige songselectie, ongecompliceerde arrangementen en natuurlijke charme,” aldus Melanie en Carl.

Websites: https://carlcarlton.de/ en

/www.melaniewiegmann.de/musik

About Jessica de Wal