Orange Maplewood gooit het over een andere boeg met een tape release en een aftershow voor Weezer

Orange Maplewood gooit het over een andere boeg met een tape release en een aftershow voor Weezer

TapeartworkLRHet Amsterdamse rockkwartet Orange Maplewood is lekker eigenwijs. De vier jonge honden brengen hun nieuwe EP ‘Sorry (I Never Believed In a Rock ‘n Roll Star)’ uit op cassette. De cassette EP zal in een speciale gelimiteerde uitgave te koop zijn tijdens de presentatie op 1 april in het Amsterdamse Cinetol. Het Utrechtse tapelabel Choking Pigeon Records (o.a. Yuko Yuko, Ego Dreams en Mountain States) is verantwoordelijk voor de tapes.

‘Sorry (I Never Believed In a Rock ‘n Roll Star)’ is het vervolg op Orange Maplewood’s debuut album ‘Just Another Fairytale’ uit 2014. De band met roots in de Achterhoek, liet zich in het verleden vooral inspireren door grunge, maar is nu een andere weg ingeslagen. ‘Sorry’ bevat drie meeslepende, alternatieve rocktracks met donkere melodieën die blijven hangen. Eerste single is de titeltrack ‘Sorry’, die op 17 maart uit komt. De clip is te bekijken via: https://youtu.be/rVLUeCX0IVM.

Tijdens de opnames met Igor Wouters bij  Amsterdam Recording Company vlogen de vonken er vanaf, letterlijk. Eén van de versterkers vloog in brand tijdens een gierende solo. Het is tekenend voor de band: eerder al kregen ze tijdens een live optreden op 3FM boze telefoontjes vanuit de studio van Radio 6: “Of het wat zachter kon?” Orange Maplewood kan niet zachter en mede daarom is Patrick Haight van het Califorinische Spot On Sound Mastering ingeschakeld voor de mastering van de EP. De keuze voor deze studio was snel gemaakt; voor Ty Segall en andere Burger Records artiesten bewees Haight zich als een genadeloos harde engineer.

De nieuwe EP markeert ook een nieuw tijdperk voor Orange Maplewood. De band liet de tracks van ‘Sorry (I Never Believed In a Rock ‘n Roll Star)’ voor het eerst aan het publiek horen tijdens de afgelopen editie van Eurosonic. Nu er een compleet professioneel team om de band is gevormd, zijn de mannen klaar om stappen te gaan maken.

Naast de EP release op 1 april, volgt op 8 april het volgende grote wapenfeit: de band staat in de Heineken Music Hall met niemand minder dan Weezer. Nog meer optredens staan geboekt en de mannen duiken de studio in om een volledig album te maken. Kortom, Orange Maplewood is een band om in de gaten te houden.

LROrangeMaplewood_fotoAnneliesVerhelst_13

Orange Maplewood live dates

Vr. 1 april | Cinetol | Amsterdam

Vr. 8 april | HMH | Amsterdam

Do. 21 april | April feesten Amsterdam

Vr. 29 april | HPC Den Haag

Do. 5 mei | Bevrijdingspop Zutphen

Vr. 6 mei | Poptrash Q-Factory Amsterdam

Vr. 13 mei | Boothill Saloon Amersfoort

Vr. 3 juni | Studio K Amsterdam

www.orangemaplewood.com

www.facebook.com/OrangeMaplewood

About Jessica de Wal