Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/psa05/itsallhappening.nl/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

Ruth Koleva presenteert album in North Sea Jazz Club

Ruth Koleva presenteert album in North Sea Jazz Club

Press pic RuthMaak kennis met Ruth Koleva. Geboren in een postcommunistisch Oost-Europa. Muzikaal gevormd door klassiekers als Marvin Gaye, Ella Fitzgerald en Nat King Cole. Geïnspireerd door Erykah Badu en Jill Scott. Ontwikkeld tot een veelzijdig en geïnspireerd artiest via de Hollywood Pop Academy en reizen naar India en Thailand.

De jonge zangeres brengt op 20 februari 2014 haar nieuwe album ‘Ruth’ uit. Thuisland Bulgarije heeft de zangeres al omarmd en erkende haar talent onder andere met een ‘Grazia Woman Of The Year Award’. Nu is het de beurt aan Nederland om kennis te maken met haar rauwe charme en vocaal talent.

Nederland is voor Ruth geen onbekend terrein, ze heeft een appartement in Amsterdam en nam haar nieuwe album op in onze hoofdstad in de Flowriders Studio. Op het album werkt ze samen met toetsenist en producer Vincent Helbers (Seravince, Flowriders) drummer Richard Spaven (Jose James, Finn Silver, Guru, Flying Lotus), vocalist Sharlene Hector en schrijvers Colonel Red, Rachel Row, Diggs Duke en Staminia Mc.

Het album ‘Ruth’ belooft je een totaalplaatje van ervaringen langs vele genres, beelden en emoties. Zoals de track ‘Dissonant’ waarbij het mellow ritme en de zachte bas klanken mooie herinneringen laten boven drijven. ‘Dizzy Love Affair’ laat je met het snellere tempo en de dromerige sfeer voelen alsof je door de straten van Panama wandelt.

Ruth kan al rekenen op steun van gevestigde artiesten als Mark Ronson en Andreya Triana, en bewijst zichzelf met dit album waarop klasse, charme, warmte en oprechtheid in elkaar overlopen. Als je nog niet bekend bent met het talent dat Bulgarije te bieden heeft, zal dit album van Ruth Koleva je zeker wakker schudden.

Ruth Koleva album release party
North Sea Jazz Club Amsterdam
Donderdag 20 februari 2014
Toegang 10 euro
Aanvang 21.00 uur

www.ruthkoleva.com
www.northseajazzclub.com

About Jessica de Wal