Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/psa05/itsallhappening.nl/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

The Blue Van brengt exclusieve vinyl box set uit op 18 december

The Blue Van brengt exclusieve vinyl box set uit op 18 december

X5gA7lLa62wD4HO

In 2014 besloost de Deense band The Blue Van het over een andere boeg te gooien. Ze wilden niet zomaar een album maken, zoals ze dat al vijf keer eerder hadden gedaan. Het was tijd voor verandering, een nieuwe kijk op de opgenomen muziek en ruimte om te experimenteren met geluid en expressie. Bovendien wilde The Blue Van hun fans in de watten leggen door ze telkens naar iets nieuws te laten uit kijken.

Deze aanpak resulteerde in een reeks van tien losse singles die de band de laatste twee jaar heeft uitgebracht. Los van een traditionele album indeling, met alle ruimte voor expressie en creativiteit. De leden van The Blue Van zijn muzikaal breed georiënteerd en met het singles only concept konden ze het idee van “een rode draad” loslaten en keer op keer gaan voor het beste liedje.

Hoewel onze compromisloze benadering anders doet vermoeden, houden we ook nog steeds van het album format en in het bijzonder van vinyl. Dus toen we besloten de tien singles alsnog te bundelen tot één project, hebben we gekozen voor een vinyl album” vertelt Søren Christensen (gitaar, orgel, zang).

7GhrJ09ZAonD1pOYdNV5xjgkS_-rCnI3foWswAfVMf8

De exclusieve vinyl box set met de titel ‘Letters’ komt op 18 december 2015 uit in de Benelux. Het album bestaat uit 10 songs die een grote muzikale diversiteit laten horen zonder daarmee afbreuk te doen aan de klassieke Blue Van sound. ‘Illusion’ is een relaxed liedje geïnspireerd door de jaren 70, stel je Roger Moore cruisend door de straten van Monaco voor. ‘White Heat’ klinkt meer sleazy en door stoner rock geïnspireerd met felle gitaren. ‘Illusion’ heeft veel internationale airplay gekregen, ‘Racketeer’ staat op de soundtrack van de film ‘Goosebumps’ (met Jack Black) en ‘The Beat Goes On’ is te horen in de tv serie ‘Royal Pains’.

De ‘Letters’ box set bestaat uit een LP met de 10 singles, een LP met niet eerder uitgebracht materiaal, een CD met de singles en een DVD met alle video clips en interviews met de band. Als bonus zijn alle covers van de singles bijgevoegd als art prints in LP formaat.

Bekijk op Youtube alle tien video’s van ‘Letters’.

Sinds 2004 heeft The Blue Van in bijna alle delen van de wereld getoured. Ze hebben vijf goed ontvangen albums uitgebracht en hun songs waren te horen in diverse (Amerikaanse) tv producties en films zoals 90210, CSI New York, Private Practice, NCIS en Scrubs. De track ‘There Goes My Love’ is in 2009 gebruikt in de internationale introductie commercial van de iPad. The Blue Van heeft het podium gedeeld met Jet, Franz Ferdinand, The Killers, Keane, Razorlight, Hot Hot Heat, The Pretenders, Electric Six en vele anderen.

www.thebluevan.com

About Jessica de Wal