Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/psa05/itsallhappening.nl/httpdocs/wp-includes/post-template.php on line 284

Virtuele studio met grenzeloze mogelijkheden voor muzikanten

Virtuele studio met grenzeloze mogelijkheden voor muzikanten

USB_backPro Music Creator is een nieuw en innovatief online platform voor muzikanten dat een scala aan grenzeloze opname mogelijkheden biedt om de stoutste muzikale dromen waar te maken. Hoe cool zou het zijn om een band te vormen met een gitarist uit Japan, een bassist uit Californie en een zanger uit Italie en samen te kunnen spelen op hetzelfde moment in virtuele studio?

 Pro Music Creator biedt de mogelijkheid om muziek in te spelen en te delen met een levendige online community van muzikanten en muziekfans. Pro Music Creator verbindt muzikanten wereldwijd en geeft ze de kans hun talent op een mondiaal niveau te laten zien en samen te werken met muzikanten over de hele wereld. Dit alles op een eenvoudige manier zonder ingewikkelde programma’s, apparatuur of downloads.  Een account bij Pro Music Creator is volledig web based en staat letterlijk voor ‘plug and play’.

Na een aantal maanden gedraaid te hebben in de bèta versie, lanceert Pro Music Creator op 27 augustus 2015 voor het grote publiek. Als je een account aanmaakt, hoef je verder niets te downloaden of te instaleren. Je kunt meteen je instrument inpluggen en je eigen sessie op nemen of deel te nemen aan bestaande sessies. Je kunt de opgenomen muziek gratis downloaden in .waw formaat of direct uploaden naar Soundcloud. Als je met meerdere mensen een sessie opneemt, zijn alle deelnemers evenredig eigenaar van de rechten van het liedje.

Het idee achter Pro Music Creator is ontstaan uit de noodzaak die muzikant en tech talent Chris Kroon voelde. “Muziek maken is een van mijn grootste passies, maar ik kon niet altijd de juiste bandleden op de juiste plek vinden. Alleen een beetje spelen is leuk, maar ik merkte dat samen jammen met anderen het meest inspirerend is. Mijn technische achtergrond maakte het mogelijk om een volledig online sociaal platform te ontwikkelen waar mee ik muzikanten en muziekfans met elkaar in contact kan brengen en hen eindeloze mogelijkheden kan bieden om samen te werken.”

Wat Pro Music Creator bij de mensen losmaakt, kun je in deze video bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=ahO01y9Xcv0

About Jessica de Wal