Prata Vetra – Letlandse rockers laten zien wat ze kunnen op Eurosonic

Prata Vetra – Letlandse rockers laten zien wat ze kunnen op Eurosonic

prata-vetra-2013-berlin-bw-fidora-675x682Prata Vetra, geen jonge nieuwkomers, maar een rockband met een stevige reputatie en een enorme staat van dienst. Het pop/rock kwartet, opgericht in 1989, wist zichzelf in een paar minuten tijd Europees op de kaart te zetten dankzij hun derde plek tijdens het Eurovisiesongfestival in 2000.

In hun thuisland Letland en de omringende landen waren ze toen al een gevierde band met diverse albums, hitnoteringen en internationale tours op hun naam. Hun albums worden ook uitgebracht met Russisch- en Engelstalige teksten, wat ze optredens opleverde op o.a. Sziget, Glastonbury, The Great Escape en supportshows voor The Rolling Stones. De laatste internationale release is het album ‘Another Stillife’ met hitsingle ‘Europe’ – http://www.youtube.com/watch?v=-ebHMomh7wE#t=261

Ondanks dat het optreden op Eurosonic de eerste keer is dat Prata Vetra live in Nederland te zien is, werkt Anton Corbijn al jaren samen met de band. Hij zegt over de muzikanten: “There is this beautiful thing that great bands have something… Identity and I think Prata Vetra has that.”

Prata Vetra maakt onderdeel uit van het CEETEP (Central and Eastern European Talant Exchange ) programma van Eurosonic en zal daarom naast een reguliere showcase ook een optreden verzorgen tijdens de uitreiking van de European Festival Awards op 15 januari in Groningen.

Prata Vetra Eurosonic showcase
Vrijdag 17 januari – Huis De Beurs – Groningen
Aanvang: 22.50 – 23.35 uur
www.pratavetra.lv/en
http://festival.eurosonic-noorderslag.nl

About Jessica de Wal