Andy Fleet (UK)

Andy Fleet (UK)

Takin’ Aim is het meeslepende nieuwe album van de Londense singer-songwriter en pianist Andy Fleet. Andy combineert jazz, blues en rock tot een rijke, bitterzoete sound. Tot zijn invloeden rekent de zanger Tom Waits, Allen Toussaint, Joe Jackson, Randy Newman, John Lennon en Donald Fagen. Andy wordt begeleid door zijn vaste band: trompetist André Canniere, bassist Rob Rickenberg en drummer Joe Evan.

Andy Fleet heeft de afgelopen jaren een veelzijdige invulling gegeven aan zijn carrière; hij werkte als muziekleraar, entertainde het publiek in piano bars en was lid van verschillende bands. In 2009 bracht hij zijn eerste solo album ‘The Night Falls Fast’ uit. Andy vertelt hierover: “Ik heb veel lol gehad bij het maken van mijn debuutalbum en tegelijkertijd veel geleerd. Het heeft me de kans gegeven om mijn sound te verfijnen en een hechte band om me heen te verzamelen. Het resultaat van mijn leerproces is te horen op Takin’ Aim waarop ik als het ware een muzikaal standpunt inneem.”

Takin’ Aim bestaat uit 10 tracks die het donkere met het aangename afwisselen. Openingstrack ‘Who’s Gonna Be Sorry’ heeft een broeierige New Orléans vibe, ‘Get The Boys Round’ laat je denken aan fijne tijden en onvoorwaardelijke vriendschappen, en ‘The Beast’ is een filmische ode aan de haven van Hamburg. Sluitstuk is de verontrustend eerlijke track ‘Brave Little Soldier’ waarin Andy het tragische verhaal vertelt over de nacht dat zijn babyzoontje overleed.

www.andyfleet.com

January 7, 2014