Autoviolet (CA)

Autoviolet (CA)

Het debuutalbum Autoviolet van de gelijknamige band uit Canada geeft een perfect overzicht van de muzikale ontwikkeling die de groep muzikanten samen heeft doorgemaakt. Autoviolet mengt in 11 tracks de kracht van alternative rock met het beste van electronic rock.

De emotionele en meeslepende vocalen van zangeres Amy Arsenault laten je nadenken over de verschillende uitdagingen die je op het levenspad kunt treffen. De persoonlijke teksten van Amy worden begeleid door drummer Chris Banting en bassist Brent David Johnson die samen een onverwoestbaar en robuust fundament creëren voor Autoviolet.

Zangeres Amy heeft tijdens haar jeugd een groot aantal tegenslagen gehad die leidden tot depressies en drugs – en alcoholmisbruik. Met behulp van vrienden en familie vond Amy via de muziek een uitweg en uiteindelijk een beter leven. Amy gebruikt haar eigen ervaring bij haar werk voor de Amy Winehouse Foundation. Ze helpt tieners en jong volwassenen met het ontplooien van hun talenten en het creëren van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De eerste single van Autoviolet is de aangrijpende track ‘Falling’. De tekst is geschreven vanuit het perspectief van Dorothy Stratten (echte naam: Hoogstraten), een Canadese Playmate met Nederlandse roots die op 20 jarige leeftijd vermoord werd. Amy over ‘Falling’: “Als tiener zag ik een documentaire over Dorothy en sindsdien voel ik me op een vreemde manier verbonden met haar. Toen ik ‘Falling’ schreef had ik niet gepland om Dorothy’s verhaal te vertellen, de woorden kwamen gewoon vanzelf. Het tegelijkertijd het makkelijkste maar ook moeilijkste nummer dat ik ooit geschreven heb. Met ‘Falling’ heb ik Dorothy een stem kunnen geven en hou ik haar herinnering levend.”

www.autoviolet.net

January 7, 2014