Borka Balogh (HU)

Borka Balogh (HU)
De muziek van Borka Balogh is mysterieus en dramatisch, inspirerend en hoopvol. De tien songs op het debuutalbum illustreren de continue interne strijd tussen de lichte en donkere kant van de indieartiest. Geïnspireerd door sterke, vrouwelijke muzikanten en teruggrijpend naar haar Hongaarse roots, onthult de zangeres een kwetsbaarheid die ze nog niet eerder heeft laten zien. 

Borka vindt haar inspiratie veelal bij sterkte, vrouwelijke muzikanten. Zangeressen uit de twintigste eeuw, die zongen over serieuze worstelingen zoals Janis Joplin en Mariska Veres van Shocking Blue. Een eigentijdse muzikant tegen wie de Hongaarse opkijkt, is AURORA omdat zij een wereld voor haar fans heeft gecreëerd waar iedereen zichzelf kan zijn. Een andere held is Alice Phoebe Lou omdat zij haar huidige succes volledig onafhankelijk heeft bereikt, een pad dat Borka Balogh ook wil volgen.

Bandgeluid

Anders dan Borka’s eerste EP, waarop de zangeres zich meer als singer-songwriter manifesteerde, heeft het debuutalbum een echt bandgeluid, met Borka als frontvrouw. De band bestaat uit Remy de Kok op gitaar, Marieke Berkvens op toetsen, Yaresh Soekhlal op  bas en drummer Guus Veldman.

Levensveranderend keerpunt

Geïnspireerd door de bloeiende indie-muziekscene in West Europa, besloot Borka twee jaar geleden haar toenmalige geliefde achterna te reizen naar Nederland, want heeft geleid tot een levensveranderd keerpunt in haar muziekcarrière. Toen de relatie eindigde, gebruikte de zangeres haar liefdesverdriet om haar donkere kanten te verkennen. Na de EP ‘Traces Of You’ uit 2018, is ‘Borka Balogh’ de tweede release. De release van ‘Borka Balogh’ wordt op 30 september gevierd in Cinetol in Amsterdam, met FOSS in het voorprogramma.

August 27, 2019