Ester – één van de beste liedjesschrijvers van Chicago

Ester – één van de beste liedjesschrijvers van Chicago

De Amerikaanse kunstenaar en muzikant Anna Holmquist (zij/hen) heeft aangekondigd dat ze hun nieuwe EP ‘Laundry’ zullen uitbrengen via het Nederlandse indie label AudioSport Records (bekend van Leah Rye, Born Days, Lindsay Clark en Sungaze).

 ‘Laundry’ bevat acht liedjes, waaronder een aantal geheel nieuwe nummers en herinterpretaties van nummers van het album ‘Turn Around’. In alle nummers is een glansrol weggelegd voor Ester’s trouwe bandgenoot en cellist Katelyn Cohen. ‘Laundry’ is de eerste, langverwachte release van Holmquist sinds het laatste album ‘Turn Around’ uit 2020, waarmee ze door het bekende, alternatieve platform de Chicago Reader werden geprezen met de woorden: “Holmquist is zonder twijfel één van de beste liedjesschrijvers in de stad.”

‘Laundry’ is een soberdere release dan het laatste album ‘Turn Around’. Holmquist’s zang en gitaarspel nemen het grootste deel van de ruimte in beslag, terwijl bandlid Katelyn Cohen de open ruimte opvult met haar arrangementen op de cello. Holmquist vertelt over de titel van de EP: “Ik schreef het nummer ‘Laundry’ nadat ik de grootste wasserette ter wereld had bezocht in Berwyn, Illinois. Het gaat over de, soms onzekere, gevoelens die zich manifesteren wanneer je begint te daten met een nieuw iemand. Wanneer je jezelf begint af te vragen of ze iemand zijn van wie je zou kunnen houden en die van jou zou kunnen houden. Als alles nog onzeker en nieuw is.”

Anna Holmquist, afkomstig uit Chicago, heeft het grootste deel van hun leven muziek gemaakt, zowel in samenwerking met anderen als solo. Ze hebben zelfs samengewerkt en opgetreden met de eigenzinnige indie-rockband The Curls. Enkele hoogtepunten van hun tijd bij The Curls zijn onder andere het gebruik van een door Holmquist mede-geschreven nummer in de Netflix serie ‘Jessica Jones’ en optredens op het Pitchfork Music Festival in 2018. Holmquist beheert ook de grappige ‘Bad Songwriter Podcast’, waar artiesten huiverend luisteren naar hun vroegste composities. Artiesten als Speedy Ortiz, Ratboys, Melkbelly en Diane Coffee waren al te gast in de podcast.

‘Laundry’ komt op 3 november 2023 uit via het Nederlandse label AudioSport Records. Het nieuwe label uit Leeuwaren, opgericht door Theo van der Veer, specialiseert zich in het uitbrengen van albums op vinyl en cassette.

Meer informatie: http://www.audiosportrecords.com/

Ester online:

https://estermusic.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/ester_chicago/

https://open.spotify.com/artist/42rZgY4nZlTMktyuqg2ruj?si=Jo-SncRXSi2TPTF8FflU8w&nd=1

October 24, 2023