Julian Taylor – bekroonde Canadese singer-songwriter

Julian Taylor – bekroonde Canadese singer-songwriter
Americana singer-songwriter Julian Taylor brengt op 17 juli 2020 zijn  nieuwste album, The Ridge uit. Oorspronkelijk stond de release gepland voor de herfst, maar Taylor heeft besloten het album eerder uit te brengen in de hoop dat zijn liedjes luisteraars in moeilijke tijden vreugde brengen. “Ik hoop dat mensen troost kunnen vinden in deze muziek”, zegt Taylor. “De muziek is gemaakt om je naar binnen te trekken en je hart echt te raken.

In de acht liedjes van ‘The Ridge’ is te horen dat Julian een periode van creatieve groei heeft doorgemaakt. De zanger heeft een filmische benadering van songwriting met wortels in zijn achtergrond en opvoeding. “Het is bijzonder om deels Mohawk en deels West-Indisch te zijn, omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik nergens bij hoor“, geeft hij toe. “Als gemengd persoon is het de vraag waar je bij hoort en hoe je contact gaat maken met mensen. Dit neem ik mee in mijn songwriting, waarbij mijn levenservaring mij inspireert. De verhalen op het album komen allemaal van een persoon dat zich probeert aan te passen, maar er niet helemaal tussen past. Dat is waar mijn liedjes altijd over gaan; het verlangen om ergens deel van uit te maken.

Elk nummer op ‘The Ridge’ vertegenwoordigt een mix van stijlen die Taylor’s creatieve kracht weerspiegelen. De eerste single en het titelnummer ‘The Ridge’ is een ode aan de idyllische zomers uit zijn kindertijd die Taylor doorbracht op de boerderij van zijn grootouders in British Columbia. Het nummer wordt vergezeld door een prachtige clip waarvoor Julian in zijn privé archiefbeelden dook.

Van het hoopvolle ‘Over the Moon’ tot de tribal energie van ‘Ballad of the Young Troubadour’ tot de Tex-Mex/ Canadees-westerse mashup van ‘Love Enough’; het eerlijke en rauwe karakter van ‘The Ridge’ biedt luisteraars een groot aantal persoonlijke en hekenbare verhalen, die allemaal over Julian’s familie gaan. ”Ik maakte video’s waarin ik met alle belangrijke mensen in mijn leven sprak alsof ik ze een brief schreef. Ik praatte over de dingen die ze deden die me pijn hebben gedaan en omgekeerd, over de dingen die ze deden die mij blij maakten. Dit album is als het ware een biecht aan de mensen in mijn familie”, vertelt hij.

Het album werd mede geproduceerd door Taylor en Saam Hashemi (die werkte met uiteenlopende namen als The Kooks, Lucracris, Snoop Dogg en Michael Kaeshammer), gemixt door Hashemi, en gemasterd door Noah Mintz. Het album werd opgenomen in The Woodshed, een studio in Toronto die eigendom is van de Canadese alt-country veteranen Blue Rodeo.

Taylor is van plan een deel van de verkoop van The Ridge te doneren aan de stichting die hij oprichtte ter ere van Bruce Adamson. “Dit is iets wat me na aan het hart ligt”, zegt Taylor. “Bruce was meer dan een decennium mijn bandmaat in Staggered Crossing  voordat hij zijn eigen leven beëindigde. Ik ben deze stichting in zijn naam begonnen om risicokinderen te helpen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van muzikale carrière.” (http://shineconcert.ca/bruce-adamson/)

Omdat alle tourdata momenteel in de wacht staan ​​vanwege het coronavirus, geeft Taylor regelmatig live stream concerten voor zijn Patreon-supporters (https://www.patreon.com/juliantaylormusic). Daarnaast plant hij de komende weken verschillende openbare livestreams via zijn Facebook en de platforms van derden.

https://juliantaylormusic.ca/

October 10, 2023