Finn Silver (NL)

Finn Silver (NL)

2011 was een top jaar voor Finn Silver en in 2012 schrijft de band gewoon verder aan hun succesverhaal. In januari deed de Amsterdamse urban jazz formatie een onvergetelijke tour door Japan en op 8 juli speelde de band op North Sea Jazz.

De stem van zangeres Fridolijn van Poll kan bedriegelijk onschuldig klinken. Maar vergis je niet: de broken beats van de rest van de band geven Finn Silver meer dan genoeg fijne rafelrandjes. Hun debuutplaat Crossing The Rubicon sloeg vorig jaar goed aan in Nederland. De band kreeg van iTunes Nederland de titel ‘Nieuwe Jazzartiest van het Jaar 2011′. Buiten Nederland ging het nog harder. In Japan werd de single Roadtrip 60.000 keer gedownload.

Er kwam een tour en het album werd in twaalf landen uitgebracht, waaronder China. En het is allemaal pas net begonnen voor Finn Silver. Naast Van Poll bestaat de band uit onder anderen saxofonist Ben van Gelder, de Londense drummer Richard Spaven (José James/Flying Lotus) en Kasper Kalf op bas. Zij omkleden Van Polls mysterieuze liedjes met een mix van jazz, pop en dansbare beats.

www.finnsilver.com

December 17, 2013