Lasse Passage (NO)

Lasse Passage (NO)

Op 20 november verschijnt het nieuwe dubbelalbum “Stop Making Sense And Start Making Success” van Lasse Passage. De vier kanten van het album presenteren de reeks EP’s die Lasse onder de gelijknamige titel “Stop Making Sense And Start Making” maakte. Het dubbelalbum is met 80 minuten muziek en 6 nieuwe nummers een kroon op de reeks. Het album zal uitsluitend op vinyl verkrijgbaar zijn. Eerste single “I Don’t Wanna Die In Den Haag” is vanaf deze week te vinden op Youtube.

Lasse vertelt: “I Don’t Wanna Die In Den Haag” is geen aanklacht tegen de stad. Het liedje gaat over dag na dag wakker worden met het gevoel dat er iets mis is. Het gevoel dat je op de verkeerde plek bent, de verkeerde dingen doet en het leven aan je voorbij trekt. Ik schreef de tekst met het idee dat als ik hier en nu zou sterven, ik ongelukkig zou sterven.”

De Noorse zanger maakte de clip samen met de eveneens Noorse danseres en choreografe Ingrid Berger Myhre en de Amsterdamse regisseur en beeldend kunstenaar Alex Zakkas. Op een zonnige najaarsdag dwaalden ze door Den Haag, langs het ‘snobistische’ Plein, de mondaine winkelstraten, sexshops, de Hoefkade en Den Haag Hollands Spoor.

“De clip is in één take opgenomen, en de pre – en postproductie namen in totaal twee dagen in beslag. Ik vind het te gek hoe we in de clip een metafoor creëren voor het liedje. Ik probeer te ontsnappen uit Den Haag door rond te draaien als de wieken van een helikopter. Maar hoe hard ik ook draai, het lukt mij niet om mijn omgeving te ontstijgen en ik blijf vallen.”

De veelzijdige componist en muzikant Lasse P. Nøsted werkt sinds 2009 onder de naam Lasse Passage. Datzelfde jaar ging hij naar Nederland om Sonologie (elektro-akoestische muziek) te studeren aan het Conservatorium in Den Haag. Vier jaar later keerde hij terug naar Noorwegen met een koffer vol indrukken en inspiratie. Deze indrukken zijn van grote invloed geweest bij het opnemen van “Stop Making Sense And Start Making Success”. Op het nieuwe album maakt de luisteraar kennis met ingewikkelde soundscapes, lo-fi intermezzo’s, pop duetten, ‘sentimental Olso disco’ en alles daar tussenin. Elke kant van het album heeft een eigen karakter en sfeer maar is met elkaar verbonden door muzikale miniaturen, thema’s en geluidskwaliteit.

“Stop Making Sense And Start Making Success” is vanaf 20 november 2015 verkrijgbaar als dubbel vinyl album en als download via de bekende kanalen.

www.lassepassage.com

 

November 24, 2015