Richy Brown (NL)

Richy Brown (NL)

Richy Brown – een zanger met een naam die wellicht niet meteen een belletje doet rinkelen, met een staat van dienst waar je direct van onder de indruk bent. Na jaren aan diverse projecten in de showbusiness te hebben meegewerkt, verschijnt op 26 oktober zijn nieuwe solo single L.O.V.E.. De single is de voorbode van het solo album dat in de loop van 2016 uitkomt. L.O.V.E. is een vrolijk liedje dat het beste van verschillende stijlen combineert in cross generation pop muziek.

Op achttienjarige leeftijd vertrok Richy naar New York City om daar stage te lopen bij de studio van Timbaland ten tijde van de opnames van het eerste solo album van Justin Timberlake. Richy kreeg de kans om in Timbaland’s studio zijn eerste demo’s op te nemen. Ook greep hij de kans veel van zijn oude helden live aan het werk te zien in de rokerige jazz clubs van New York. De drie jaar die hij in New York doorbracht, markeert een belangrijke tijd in de carrière van Richy. De muziek die hij daar hoorde, heeft hem geïnspireerd en gevormd tot de zanger en songwriter die hij vandaag is.

De invloeden die Richy meenam uit New York, schemeren al een beetje door in de single L.O.V.E., en zullen nog duidelijker te horen zijn in de andere tracks van het solo album waar Richy momenteel de laatste hand aan legt. Het album is een co-productie van Richy Brown en Tony Cornelissen (o.a. Di-rect, Van Dik Hout, Sabrina Starke, Fedde LeGrand, 3JS). Deze samenwerking heeft geleid tot een publishing deal met het prestigieuze Downtown Music Publishing in NYC (o.a. John Lennon & Yoko Ono, Cy Coleman, Ray Davies, Trevor Horn, Seal en Ellie Goulding).

Richy heeft in Nederland bekendheid verworven door zijn deelname aan het eerste seizoen van X Factor, waar hij de tweede plaats behaalde. Zijn X Factor deelname speelde hem in de kijker bij Gordon die Richy uitnodigde zich aan te sluiten bij LA The Voices. Met deze zangformatie behaalde Richy meerdere gouden platen en zelfs een platina plaat.

Bekijk de grappige Youtube lyric video van L.O.V.E. via: https://youtu.be/Qtc-ZdUYP6o. Download L.O.V.E. via: https://itunes.apple.com/nl/album/l.o.v.e.-single/id1049237419.

www.richybrown.com

www.facebook.com/RichyBrownOfficial

October 29, 2015