Life’s Electric (NL)

Life’s Electric (NL)

Life´s Electric is een jonge pop-rockband die zijn inspiratie ontleend aan acts als Paramore, Kings of Leon en Foo Fighters. De muziek laat zich kenmerken door een bombastisch karakter, toegankelijke refreinen en nummers die zich als een film noir voor je afspelen. ‘Trust Me I’m A Doctor’ is een debuutalbum, dat volledig zonder platenmaatschappij maar middels ‘crowdfunding’ tot stand gekomen is. De band sprak zijn trouwe achterban en netwerk aan, en wist op deze manier een professionele plaat af te leveren.

Dat er een hoop mensen in de band geloven, was niet alleen te merken aan het drukbezochte eerste optreden van Life’s Electric in de 013, Tilburg. De band heeft het voor elkaar gekregen een enorm groeiende achterban te creëren en deze supporters mede verantwoordelijk te maken voor de totstandkoming van het debuutalbum in de vorm van crowdfunding. De band heeft ook de nodige offers gebracht en zelfs hun eigen bus moeten verkopen voor de realisatie van het album.

Nog voor de opnames van ‘Trust Me I’m A Doctor’ maakte de band al naam in het professionele circuit. Muziekproducer Jonas Filtenborg en mastertechnicus Brad Blackwood (bekend van o.a. Maroon 5 en ZZ-Top) gaven aan graag mee te willen werken aan het debuutalbum. Filtenborg (die we kennen van Alain Clark en Beef) was zo enthousiast over de band dat hij na het opnemen van één song, direct aanbood de productie en artistieke begeleiding van het hele album op zich te nemen.

www.lifeselectric.com

January 6, 2014