Mark Lotterman (NL)

Mark Lotterman (NL)

Mark Lotterman brengt multidisciplinaire Expo Holland naar Eindhoven

‘Holland’ is de naam van het multidisciplinaire project waar de Rotterdamse liedjes smit Mark Lotterman al twee jaar aan werkt. Het eerste wapenfeit in 2017 is de Holland Expo, van 13 tot en met 17 januari in TAC, Eindhoven.

Mark vraagt schilders, dichters, fotografen, illustratoren, essayisten, maar bijvoorbeeld ook wetenschappers en schoolklassen een bijdrage te leveren bij één van de liedjes van zijn nieuwe plaat. Inmiddels hebben meer dan 100 mensen zich aangesloten en is er een gigantische verzameling van kunst, wetenschap en persoonlijke verhalen geïnspireerd door Mark’s liedjes. De collectie is te bekijken via: https://albumholland.com/.

Na een grote presentatie in Engeland tijdens het fameuze Isle of Wight festival, is nu een selectie van het werk  te zien in TAC Eindhoven samengebracht door Buro Beukorkest. Bijdragen zijn er onder andere van  Max Kisman, Matthijs Booij, HIP (Hans Vandenburg), Rik van Iersel, Niels Smits van Burgst, Daan Den Houter, Bram Bakker, Matijs Van de Kerkhof, Peter de Krom, Wiesje Peels, Johan Kleinjan (Boonie Kleinjan), Bobbi Oskam, Maurik Stomps, David Galjaard, Harry Merry.

Mark Lotterman vertelt: “Op de expositie maak je kennis met mensen die je zou moeten kennen. Ook al zijn ze nog niet bekend, ze behoren wel tot de top van wat ze doen. We hebben er voor gekozen om puur voor kwaliteit te gaan. Het is heel gaaf om iemand aan het begin van zijn of haar carrière te kunnen uitnodigen en dan te zien hoe iemand kan groeien.”

In het najaar zal het ‘Holland’ project worden afgesloten met een album release waarin de visuele bijdragen en de muziek zijn vastgelegd.

https://albumholland.com

http://www.tac.nu/

April 10, 2017