Sass Jordan (CA)

Sass Jordan (CA)

In 2017 is het precies 25 jaar geleden dat het succesvolle album “Racine” van Sass Jordan het levenslicht zag. In september brengt de Canadese rockdiva een bijzondere re-release van het album uit onder de titel “Racine Revisited”. Sass Jordan doet een uitgebreide Nederlands tour om het 25 jarig jubileum van “Racine” samen met de fans te vieren.

Sass Jordan scoorde begin jaren ‘90 verschillende grote hits zoals “Highroad Easy”, “So Hard” en ”Make You A Believer”. Ze won ‘Billboard’s Best Female Rock Vocalist Award’, zong een duet met niemand minder dan Joe Cocker voor de soundtrack van “The Bodyguard” en werkte samen met muzikale zwaargewichten zoals Aerosmith, Alice Cooper, Cheap Trick, Van Halen en Carlos Santana. Ook was ze op televisie te zien als jurylid van het Canadese Idols en had zij een rol in de serie Sisters.

“Racine” kwam uit in maart 1992 en is 25 jaar later nog steeds een belangrijk album. Sass Jordan wilde het jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en besloot het album opnieuw op te nemen om zo de fans de kans te geven stil te staan bij waar zij 25 jaar geleden waren en hoever ze sindsdien zijn gekomen.

Sass vertelt: “Voor “Racine Revisited” wilden we trouw blijven aan de originele opnames, maar ook iets doen wat nog niet eerder gedaan was. In plaats van de liedjes te updaten naar nu en er een gelikt album van te maken, bedachten we hoe het zou zijn om het album te laten klinken alsof het echt in de jaren ’70 is opgenomen. Tijdens de opnamesessies in de jaren ’90 haalde ik veel inspiratie uit dit belangrijke muzikale decennium.

“Racine Revisited” is een organisch rockalbum met het heerlijke rauwe stemgeluid van Sass Jordan in de hoofdrol. Bassist Rudy Sarzo, drummer Brent Fitz en gitaristen Chris Caddell en Derk Sharp zijn vakmensen die de elf tracks van het album stuk voor stuk naar een hoger niveau tillen.
“Racine Revisited” komt op 15 september 2017 uit via Linus Entertainment/ Bertus. Om de albumrelease te promoten komt Sass Jordan samen met haar band naar Nederland voor een zevental shows.

www.sassjordan.com

September 14, 2017