The Roseline (USA)

The Roseline (USA)

De afgelopen tien jaar heeft de Amerikaanse zanger Colin Halliburton onder het muzikale alias The Roseline een indrukwekkende catalogus van liedjes en een trouwe schare fans opgebouwd. The Roseline startte in de zomer van 2005 als een akoestisch trio en is uitgegroeid tot een zes man  sterke Americana band die zowel het publiek in stadions als de bezoekers van country fairs kan vermaken.

Dit najaar komt The Roseline met hun vijfde album, getiteld “Blood”. Het is hun meest allround album tot nu toe. De songteksten van Colin Halliburton verkennen de ups en downs van een langdurige relatie, het ouder worden, en de existentiële vragen die gepaard gaan met het nastreven van een creatief vervullend leven.

Zelf omschrijft Colin de muziek als: “somewhat literate, midwestern, alt-country, bummer music with a hint of hop.” In de liedjes van The Roseline klinken invloeden door van bands als The Jayhawks, Whiskeytown, Gram Parsons, Neko Case, Calexico en Conor Oberst. Tegelijkertijd weet de band uit Kansas ook een geheel eigen geluid neer te zetten.

Naast Halliburton die de vocalen en akoestische gitaar voor zijn rekening neemt, bestaat The Roseline uit toetsenist Ehren Starks, alleskunner Jeff Jackson op contrabas, elektrische gitaar, elektrische bariton gitaar & pedalsteel, drummer Jim Piller en gitarist Kris Losure. De gastbijdragen van achtergrondzangeres Heidi Gluck, violist Vera Valentine en saxofonist Leslie Butsch maken het geluid op “Blood” compleet.

“Blood” komt 6 oktober 2017 uit via King Forward Records. In het najaar komt The Roseline naar de Benelux voor een serie optredens.

Website: www.roselinemusic.com

Facebook: www.facebook.com/TheRoselineBand

Spotify: open.spotify.com/artist/6fLmBunD1XB6d30Fu9xIh7

September 14, 2017