Albertine wint Juryprijs Singer/songwriter in de Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam

Albertine wint Juryprijs Singer/songwriter in de Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam

Het afgelopen weekend organiseerde Popunie de finales van de Sena Performers Grote Prijs Van Rotterdam 2021 in een uitverkocht Theater Zuidplein. Zangeres Albertine, die net haar nieuwe album ‘Drops’ uitbracht, heeft de Juryprijs in de categorie Singer/songwriter gewonnen.

Albertine over het winnen van de Juryprijs: “Het voelt geweldig om na een eerste stap in de wereld van singer-songwriters meteen al een eerste prijs te mogen winnen. Het was een eer om het podium te mogen delen met alle andere acts, iedereen heeft het super gedaan!

Alsof het winnen van de eerste prijs nog niet genoeg is; afgelopen vrijdag is Albertine’s debuutalbum ‘Drops’ uitgekomen. ‘Drops’ staat voor een eclectische mix van stijlen met als verbindende factor de sound van Albertine’s stem en haar getokkel op de altviool. Verwacht invloeden van pop uit de jaren 60/70, hedendaagse beats, hier en daar klassieke muziek en een sprankje jazz.

‘Drops’ is doordrenkt van verwijzingen naar elementen uit de natuur: de lucht die we ademen, druppels, de maan, zon en sterren, de botten van dier en mens, de natuurlijke cyclus van leven en dood. Albertine zingt vooral over haar eigen levenservaringen: een jonge vrouw die opgroeit in de stad, zich daar staande probeert te houden, zich niet senang voelt in een omgeving waarin de natuur wordt weggedrukt, snakkend naar een holistisch contact met de natuur zichzelf.

Aanstaande vrijdag, 24 september, is de ‘Drops’ albumrelease show in BIRD Rotterdam.

Beluister ‘Drops’ via de streamingdienst van je keuze: https://orcd.co/albertinedrops

https://www.instagram.com/albertinesongs/
https://www.facebook.com/albertinemusic

About Jessica de Wal