Samenwerking IBTV en Salto vanaf oktober 2021

Samenwerking IBTV en Salto vanaf oktober 2021

IBTV is een communityzender die uitzendt vanuit Amsterdam Oost en kiest voor kernthema’s als inclusie, community vorming, armoedebestrijding, duurzaamheid en podiumkunsten. Vanaf oktober zullen de programma’s van IBTV een aantal uur per week te zien zijn op Salto 1, zowel on demand als in de lineaire Salto-programmering.

IBTV maakt de meest urgente onderliggende sociale en culturele ontwikkelingen in Amsterdam bespreekbaar en brengt getalenteerde podiumkunstenaars voor het voetlicht. IBTV baseert haar programma’s op bekende televisieformats en kleedt die lekker eigenwijs aan. De zender werkt cross-mediaal en on demand en maakt daarbij ook graag gebruik van wat Amsterdammers zelf graag willen laten zien.

IBTV hoofdredacteur/ & producent René Janssen: “De programmaredactie van Salto reageerde enthousiast op onze programma’s en nodigde ons uit. We zoeken altijd nieuwe platforms om de Amsterdammer mee te kunnen bereiken.Toegang tot iedere huiskamer, on demand én lineaire programmering, kunnen kiezen uit een heleboel beschikbare vaste timeslots, een 24/7-uitzendmogelijkheid via een algoritmecarrousel, state of the art digitale technieken, beschikbare studio- en editruimte, het kunnen uitzenden van onafhankelijke inhoud én advies- en netwerkmogelijkheden – dat is zo ongeveer het ideaalplaatje. En Salto biedt dat allemaal.”

IBTV begon als TVstation tijdens de coronacrisis in juni 2020 met livestreams vanuit de Indische Buurt. Inmiddels zijn er meer dan 90 programma’s gemaakt en organiseerde IBTV het I AM/In Arrenmoede Festival (streaming), Internationale Vrouwendag Amsterdam Oost (streaming), talkshows en debatten, vele muziek-, poëzie- en comedyavonden en het was de zender de mediapartner van het geslaagde Indische Buurt Festival op 4 september 2021.

SALTO biedt sinds 1984 alle Amsterdammers en Amsterdamse organisaties een open platform om radio- en televisieprogramma’s te maken en uit te zenden. SALTO valt onder de Publieke Omroep Amsterdam, welke zendgemachtigde is van 3 televisie- en 7 radiokanalen. De programma’s onderscheiden zich door hun diversiteit, qua onderwerpen, qua format, qua productiewijze, qua doelgroep en qua genre. Het aanbod op de public access kanalen is net zo divers als de samenstelling van de stad en biedt een spiegel van de Amsterdamse samenleving, zowel wat betreft doelgroepen als aandachtsgebieden.

Meer informatie kun je vinden via één van deze kanalen:

Website IBTV: https://ibtv.nl/

Youtube IBTV: https://www.youtube.com/channel/UCdH8fNmOxRzM0bOXMGow2IQ

Facebook IBTV: https://www.facebook.com/IBTVWijk/

Instagram IBTV: https://www.instagram.com/ibtvwijk

About Jessica de Wal