Anna Coogan en JD Foster live in Nederland

Anna Coogan en JD Foster live in Nederland

248149_10150208268124929_7959918_nAnna Coogan komt in februari naar Nederland en neemt twee indrukwekkende muzikanten mee. Niemand minder dan JD Foster (Dwight Yoakum, Patty Griffin, Calexico) en Willie B (Neko Case, Johnny Dowd, Jamie Lidell) op drums zullen haar vergezellen. Tijdens deze tour zal het duo een handgemaakte ‘pre-release’ exemplaar van hun nieuwe album presenteren.

JD FOSTER

JD Foster is een muzikale avonturier en al meer dan 40 jaar grensverleggend bezig in de muziek business. Hij werkte samen met artiesten als Patty Griffin, Dwight Yoakum, Lucinda Williams, en Alejandro Escovedo. Trad op in de Johnny Carson show en produceerde platen van Calexico, Laura Cantrell, Richard Buckner, en Marc Ribot. Ook staat JD bekend om het creëren van de ‘Palermo Sound’ vanwege zijn werk met talloze Siciliaanse bands.

ANNA COOGAN

In Boston geboren en getogen op het platteland van Vermont en al sinds jonge leeftijd een gepassioneerd zangeres. Oorspronkelijk wilde Anna opera zangeres worden en volgde een studie aan Das Mozarteum in Salzburg. Daarna besloot ze zich toe te leggen op songwriting. In 2014 viert Anna een tienjarige carrière als singer-songwriter. Ze heeft vijf veelgeprezen albums uitgebracht en tourde uitgebreid in de V.S. en Europa, met optredens op onder andere het Blue Balls Festival ( CH ), Celtic Connections (UK ), Glasgow Americana, ( UK ) en de Maverick Festival (UK ).

HET DUO

Het unieke songwriting partnerschap van JD Foster en Anna Coogan begon in februari 2013. Ze kwamen samen om een last minute voorprogramma te doen in de legendarische Taj Mahal club in Ithaca, NY. Ze hadden een zodanig goede muzikale klik dat ze besloten samen de studio in te duiken om aan een album te werken. Afgelopen najaar nam het duo negen songs op in de Ithaca Wilburland studio met drummer Willie B, die eerder onder andere werkte mett Neko Case, Jamie Lidell, en Johnny Dowd.

Een compleet overzicht van alle tourdata:

9 februari, 2014
Taverne De Waag, Haarlem

11 februari 2014
Café Trianon, Nijmegen

12 februari 2014
Cobblestone Club, Oldenzaal

13 februari 2014
Paradox, Tilburg

15 februari 2014
In the Woods, Lage Vuursche

16 februari 2014
Café De Bel, Rotterdam

17 februari 2014
Meneer Frits, Eindhoven

18 februari 2014
Verkadefabriek, Den Bosch

www.annacoogan.com

About Jessica de Wal