‘Big Grey Boxes’ van Timo de Jong is een vrolijke aanklacht tegen de verdozing van het Nederlandse landschap

‘Big Grey Boxes’ van Timo de Jong is een vrolijke aanklacht tegen de verdozing van het Nederlandse landschap

Op woensdag 15 februari brengt Americana-songwriter Timo de Jong zijn nieuwe video ‘Big Grey Boxes’ uit. ‘Big Grey Boxes’ gaat over de ‘verdozing’ van Nederland, het verschijnsel dat er steeds meer industriële, saaie gebouwen worden neergezet op locaties waar ooit natuur te vinden was. In de video zijn vrienden, familie en fans van Timo te zien bij hun “favoriete” saaie gebouw.

Timo vertelt: “Ik had tijdens het schrijven van dit lied nog geen rijbewijs, dus ik zat veel in de trein. Dan is het tussen de steden telkens heel mooi en rustgevend, maar zodra je via zo’n afschuwelijk lelijk industrieterrein een stad binnenrijdt, is die rust verstoord.”

Timo de Jong is een authentieke muzikant die leeft voor liveoptredens, waarvan hij er nu al meer dan 700 heeft gedaan. Inclusief drie succesvolle tours door Engeland, en optredens in Duitsland en België. Of het nu een intiem huiskamerconcert is of een bandoptreden in een popzaal, Timo doet zijn ding; goede muziek maken.

Hij maakt zijn muziek om te vertellen, te helen en mensen dingen over zichzelf te laten ontdekken. Daarbij pakt hij ervaringen van zichzelf en mensen om hem heen, om er vervolgens een universele en aansprekende tekst over te schrijven. Achter de schermen is Timo de Jong al een aantal jaren bezig met het verfijnen, verbeteren en uitkristalliseren van zijn muziek. Daarbij heeft hij zich van folk naar rock ‘n’ roll bewogen, om uiteindelijk bij Americana uit te komen.

‘Big Grey Boxes’ is de tweede single van het Timo’s nieuwe album ‘Heart At Rest’ dat in de lente van 2023 uitkomt via Revanche Records.

Bekijk de ‘Big Grey Boxes’ video op Youtube.

Facebook: www.facebook.com/timomuziek
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0T34mF36A6mzLMqC0uoz7x

About Jessica de Wal