TYRA brengt debuut-EP ‘Redemption’ uit; zeven popliedjes die verlossing en troost brengen

TYRA brengt debuut-EP ‘Redemption’ uit; zeven popliedjes die verlossing en troost brengen

De afgelopen jaren heeft de Luxemburgse zangeres TYRA losse singles uitgebracht, en nu is het de hoogste tijd om eindelijk haar debuut-EP ‘Redemption’ uit te brengen. Een verzameling van zeven popliedjes die allemaal bij elkaar passen en gaan over een bepaalde periode uit haar leven. Liedjes waarvan TYRA hoopt dat mensen er troost in zullen vinden.

De inspiratie voor ‘Redemption’ putte TYRA uit de emoties die ze doormaakte na een verbroken relatie. Ze vertelt: “Het schrijven van de zeven liedjes van ‘Redemption’ voelde als therapie. Het was helend om alles wat ik voelde onder woorden te brengen en langzaamaan in te zien hoe uit de pijn die ik voelde, iets moois kon voortkomen. Het hele proces voelde ongelooflijk bevrijdend, daarom past de titel ‘Redemption’ (Nederlandse vertaling: ‘verlossing’) perfect”.

Nummers als ‘Heavenly Way To Sin’, ‘Dream Girl’ en ‘Redemption’ verbeelden gevoelens van liefde, haat, wanhoop en verdriet. Tyra zegt: “Ik schreef al deze nummers tijdens een heel donkere periode waarin ik me ongelooflijk verloren voelde.” Dat is ook de reden waarom de zangeres wilde dat de hoes van de EP een zekere duisternis en kwetsbaarheid weerspiegelde.” Ze vervolgt: “Ik heb de afgelopen jaren veel fouten gemaakt en een nummer als “SOS“ weerspiegelt die gemoedstoestand waarin je je gevangen voelt in je eigen kleine hel, niet wetende hoe je er zelf uit moet komen“.

Beluister ‘Redemption’ via de streamingdienst van je keuze: https://save-it.cc/artistms/redemption

TYRA kan in haar korte carrière al terugkijken op een aantal grote successen. Zoals airplay in inmiddels 16 landen, 6-cijferige getallen op de streamingplatforms, plaatsingen in grote Spotify en Apple Music playlists en tienduizenden views op YouTube. In haar thuisland Luxemburg lijkt TYRA bij elke nieuwe release verzekert te zijn van een plaats in de hitparades en de streaming hitlijsten. Daarnaast scoorde ze een aantal mooie clubhits in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Met ‘Redemption’ bewijst TYRA dat ze als artiest volop in ontwikkeling is en steeds meer van haar talenten laat zien.

‘Redemption’ komt uit via Artist M.S/ Tapwater Records.

Website: https://tyra-official.com
Facebook: https://www.facebook.com/officialTYRA
Instagram: https://www.instagram.com/tyraofficialmusic
Youtube: https://www.youtube.com/TYRAofficial

About Jessica de Wal