Chloe Charles – With Blindfolds On

Chloe Charles – With Blindfolds On

ChloeStudio_JenSquires105Lowres‘With Blindfolds On’ is het langverwachte nieuwe album van Chloe Charles. Haar debuutalbum ‘Break The Silence’ werd goed ontvangen en leidde tot verschillende mooie festivaloptredens waarvan het optreden op North Sea Jazz 2014 één van de hoogtepunten was.

‘With Blindfolds On’ laat een volwassen Chloe horen die je meeneemt langs de verschillende facetten van haar rijke gevoelsleven. Openingstrack ‘Black & White’ zet direct de toon van het album in een stijl die zich het beste laat omschrijven als orchestral soul pop. ‘Black & White’ kreeg twee onderscheidingen in de John Lennon Songwriting Contest. Grappig detail is dat Chloe Charles de stiefzus is van John Lennon’s zoon Julian.

Melancholish of juist vrolijk, de liedjes van Chloe moedigen je aan om ook eens je kwetsbare kant te laten zien. ‘Take Me Naked’, bijvoorbeeld, is een oproep tot oprechtheid:

“If I throw away protective facades, meet the world head on, flaws and all, can you still love me?”

Met dit album daagt Chloe zichzelf en haar publiek ook uit om zelfopgelegde beperkingen los te laten en het leven meer intuïtief te ervaren.   Als het ware “with blindfolds on” (met oogkleppen op) te leven. Chloe vertelt hierover: “Negeer je angst om te struikelen en leer weer om te spelen en grenzeloos te verkennen. Je zult merken dat het leven je veel verrassingen te bieden heeft.”

‘With Blindfolds On’ komt uit op 4 september 2015 via Sonic Rendezvous. Op 30 september zal Chloe de nieuwe songs presenteren aan het publiek in Paradiso, Amsterdam.

Album teaser met de eerste single ‘Smiling’: https://soundcloud.com/chloecharles/sets/with-blindfolds-on

www.chloecharles.com

About Jessica de Wal